2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Alföldi puszták tarka gyíkja – várják a rajzokat az év hüllőjéről

A Magyar Madártani Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év hüllője programhoz kapcsolódva 2022-ben is rajzpályázatot hirdetett.

Pályázni a homoki gyíkot, ezt a hazánk nyílt homokpusztagyepein élő, különleges színezetű hüllőt ábrázoló alkotásokkal lehet.

Az MME rajzpályázatának célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse ritkán szem elé kerülő, kevésbé ismert gyíkfajunkat, illetve

felhívja a figyelmet a faj számára otthont adó nyílt homokpusztagyepek fontosságára és sérülékenységére.

Az egyesület minden alkotó kedvű gyermek és felnőtt jelentkezését várja. Pályázati kategóriák: óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt.
Minden kategóriában a három legjobbnak ítélt pályamunkát díjazzák.

A homoki gyík dél-kelet-európai elterjedésű hüllő. A magyarországi populációk elszigetelődtek a fő elterjedési területtől. Magyarországon szigetszerűen az Alföld homokpusztagyepein fordul elő: a Pesti-síkságtól kezdve a Duna–Tisza közének szinte minden homokhátán megtalálható, ahol természetes gyepek fennmaradtak.

  • A pályázatok beküldési határideje: 2022. április 30.
  • Részletes pályázati kiírás: www.mme.hu
Fotó: mme.hu
Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Csalár Bence: A fenntartható divat kézikönyve Kecskeméten és környékén újra Muzsikál az erdő A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: mme.hu
Vissza
Hírfolyam