2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Várják a jelentkezéseket az idei Európai Fenntartható Energia Díjra

A díj célja, hogy kiemelje azokat a személyeket és kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak Európa tiszta és digitális energiára való átállásához.

Az idei kategóriákban innovátorokat, nőket, fiatalokat, valamint az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások terén kiemelkedően közreműködő helyi csoportokat ismerik el.

A díjra lehet jelentkezni közvetlenül, illetve javasolni valakit, aki  figyelemre méltó tevékenységet fejt ki a következő négy kategória valamelyikében:

  • Innováció: olyan kiemelkedő folyamatban lévő vagy nemrégiben befejezett, EU-finanszírozású projekteket ismer el, amelyek eredeti és innovatív utat mutatnak a tiszta energiára való átállás felé.
  • Helyi energetikai kezdeményező: egy olyan végrehajtott fenntartható energiával kapcsolatos kezdeményezést ismer el, amelyet polgárok vagy fogyasztók egy csoportja (egy önkormányzathoz vagy más érdekelt felekhez társulva) hajtott végre, és amely hozzájárul a tiszta energiára való átálláshoz közösségi vagy helyi szinten.
  • Fiatal újító az energiaszektorban: olyan (35 év alatti) fiatalokat ismer el, akik olyan kiemelkedő tevékenységet végeznek, amely elősegíti a tiszta energiára való átállást Európában, és ambiciózus klíma- és energiafellépésre inspirál.
  • Nők az energiaszektorban: azon nőket ismeri el, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak, amelyek elősegítik a tiszta energiára való átállást Európában. Különös figyelmet fordítanak a nemek közötti esélyegyenlőség általános érvényesítését célzó erőfeszítésekre, valamint az egyenlőség és az esélyegyenlőség támogatására az energiaszektorban.

Beküldési határidő: 2022. április 14.
További (angol nyelvű) információ: eusew.eu

Fotó: simpson33/iStock / Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Búcsút mond a gázkazánoknak Hollandia Kenderből és gombából is készülhet bukósisak Újrahasznosítható pénztárca pár lépésben Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: pafi.hu
Vissza
Hírfolyam