2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Beporzó rovaraink szerepe az ökoszisztémában – alkotópályázat

A beporzók napja alkalmából a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság rajzpályázatot hirdetett általános iskolás korú gyerekek számára, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a beporzó rovarokra, az őket veszélyeztető tényezőkre, védelmük fontosságára, lehetőségeire.

„Lassan itt a tavasz, ideje nagyokat kirándulni! Ébredezik az élővilág, rovarok zsongásától, zümmögésétől lesz hangos a mező. Szerepükről, jelentőségükről gyakran megfeledkezünk, pedig tudjuk, milyen nélkülözhetetlenek is ők és a tevékenységeik nekünk, embereknek is. Érdemes jobban megfigyelni őket!” – olvasható a nemzeti park pályázati kiírásában.

A pályázaton két kategóriában várják az alkotásokat:

  • Rajzpályázat alsó és felső tagozatos általános iskolások számára (egyéni pályamunka): A hazai beporzó rovarfajok tevékenységeinek bemutatása, megritkulásuk okainak, védelmük lehetőségeinek ábrázolása szabadon választott rajzeszközökkel.
  • Alkotói pályázat alsó és felső tagozatos általános iskolások számára (egyéni pályamunka): méhecskehotel-készítés szabadon választott technikával. A cél minél kreatívabb, de jól funkcionáló méhecskehotel elkészítése.

Beküldési határidő: 2022. 04. 30.
Részletes pályázati kiírás: www.bnpi.hu

Fotó: lynnebeclu/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Elő a gumicsizmát és a fényképezőgépet! Elő a gumicsizmát és a fényképezőgépet! Kormos mesék: Egy fazék méz (rajzfilm) Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: bnpi.hu
Vissza
Hírfolyam