2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budapesti mobilitási csomaggal gazdagodhat, aki nevet talál az új rollerparkolóknak

A Budapesti Közlekedési Központ pályázatot hirdetett a mikromobilitási pontok elnevezésére. A jövőben – a Bubi kivételével – a megosztott kerékpárok, rollerek csak ezeknél a létesítményeknél lesznek felvehetők és lerakhatók.

A belvárosi kerületekben a BKK-val szorosan együttműködve a főváros és a kerületek elkezdték az úgynevezett mikromobilitási ponthálózat kialakítását. A mikromobilitási pontok és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatás hatékony bevezetését, valamint a közbeszédben való elterjedését nagyban segítheti egy rövid és közérthető elnevezés.

A BKK emiatt tartja szükségesnek, hogy a mikromobilitási pontoknak már a bevezetésétől egy, a Bubiéhoz hasonlóan közérthető, szerethető neve legyen.

A kiíró célja, hogy kreatív, kifejező elnevezést találjon a már telepített, illetve még kialakításra váró mikromobilitási pontoknak. A pályázóknak a tervezett megnevezést, valamint annak rövid leírását kell beküldeniük. Új, rövid és közérthető, magyarul és angolul is könnyen kiejthető neveket várnak.

Fotó: bkk.hu
Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket Vad Dél-Afrika – Óriások földje (természetfilm) Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam