2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás témáját feldolgozó társasjátékokat vár a Qubit

A Siemens támogatásával meghirdetett versenyre technikai korlátozások nélkül várják a klímaváltozás folyamatainak jobb megértését, a megoldásban való részvételre buzdítást, a lehetséges megoldási forgatókönyveket és az ehhez használható esetleges technikai innovációkat feldolgozó társasjátékokat.

A kiírás szerint a pályázatra lehet nevezni gyerekjátékkal, komplex stratégiai játékkal, partijátékkal, kooperatív játékkal, egyszerű kártyajátékkal vagy nagy dobozos asztali játékkal is – a társasjáték típusára nézve nincs semmilyen megkötés.

A kiírók szeretnék, hogy a felajánlott nyereményekkel ösztönözzék a magyar társasjátékszerzőket, továbbá minden érdeklődőt, akinek jó ötlete van, hogy próbálják ki magukat a társasjáték-fejlesztés terén.

Másrészt a pályázat célja, hogy a kultúránkban egyre nagyobb szerepet kapó társasjátékokon keresztül felhívja a figyelmet a klímaváltozásra, a megoldási javaslatokra, és közös gondolkodásra ösztönözzön.

A játékokat tesztelő zsűri elsősorban a játékélményt fogja értékelni. Emellett előnyben részesíti, ha a játék nemcsak tematikusan érinti a klímaváltozást, hanem az a játék mechanikájához is szorosan kapcsolódik. Előnyös, ha a klímaváltozással kapcsolatos folyamatokat a játék reálisan mutatja be, jól elsajátítható ismereteket ad a játékosok számára, vagy pozitív megoldási stratégiákat mutat be élményszerűen.

  • Beküldési határidő: július 30. éjfél
  • További információ: qubit.hu
Fotó: ValleraTo/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Kenderből és gombából is készülhet bukósisak Újrahasznosítható pénztárca pár lépésben Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: qubit.hu
Vissza
Hírfolyam