2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Forrás/source hívószóval hirdetett irodalmi pályázatot a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál

A jeligés irodalmi pályázatra június 1-jéig lehet jelentkezni.

A pályázatra kortárs szerzők magyar nyelvű műveit várják legfeljebb 6000 leütés terjedelemben, műfaji megkötése nincs, de egy szerző csak egy, másutt még nem publikált alkotással nevezhet – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A pályázat zsűrizése két körben zajlik.

Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé.

Idén Cserna-Szabó András, Halász Rita és Bartis Attila dönt a szakmai díjról.
A shortlistre került írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angol nyelvre, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is.

A világirodalmi fókuszú PesText irodalmi és kulturális fesztivált idén immár negyedik alkalommal rendezik meg szeptember 28. és október 1. között Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében.

Az idei esemény kiemelt vendége lesz Vlagyimir Georgijevics Szorokin, a kortárs orosz irodalom egyik legizgalmasabb képviselője, A jég, a 23.000, A fehér négyzet és a Garin doktor szerzője.

Fotó: nortonrsx/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Kenderből és gombából is készülhet bukósisak Újrahasznosítható pénztárca pár lépésben Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás:
Vissza
Hírfolyam