2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket

A pályázati forrás működési költségre, ivartalanításra, állategészségügyi szolgáltatásra és férőhelybővítésre áll rendelkezésre – mondta el a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos.

A pályázaton olyan alapítványok vagy egyesületek vehetnek részt, amelyek létesítő okirataiban az állatvédelem mint cél és tevékenység nevesítve van. Ovádi Péter a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az 500 ezer és 10 millió forint között igényelhető támogatás előfinanszírozott, egyszeri, vissza nem térítendő és 100 százalékos intenzitású.

Hangsúlyozta: ez az 500 millió forintos keretösszegű pályázat régóta várt segítség a civil szervezetek számára, amelyek az állatvédelem fő gerincét adják.

Körülbelül 400 civil szervezet foglalkozik ma Magyarországon állatvédelemmel, a cél, hogy mindenki lehetőséghez jusson ebben a pályázati felhívásban 

–  jelentette ki a miniszteri biztos. Ovádi Péter megjegyezte, a kormány tavaly év végén elkülönített 1,5 milliárd forintot az állatvédelemre, ez a mostani pályázat ennek része.

A miniszteri biztos az állatvédelemben az elmúlt 1,5 év történései közül példaként említette a Nemzeti Állatvédelmi Tanács és az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának megalakulását. Hozzátette: a Magyar Falu Programban 500 millió forintra lehetett pályázni, több mint 600 önkormányzat élt a lehetőséggel, ezáltal pedig a legnagyobb ivartalanítási programot tudták elindítani.

  • Pályázati felhívás: allatvedelem.hoi.hu
  • A pályázat benyújtható: június 20. és július 20. között
Fotó: StefaNikolic/E+/Getty Images
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam