2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elő a gumicsizmát és a fényképezőgépet!

A BISEL – Gumicsizmás Természetvédelem – programhoz kapcsolódva az Agrárminisztérium 2022-ben is fotópályázatot hirdetett 7–12. évfolyamos diákok számára magyarországi vízfolyások (ér, csermely, patak, folyó, csatorna) élővilágának megörökítésére.

Mi az a BISEL? Egy vízfolyás tisztaságáról és ökológiai állapotáról képet kaphatunk a benne megtalálható élővilág alapján. Ebből a célból dolgozták ki a belga vizsgálati módszert (Belga Biotikus Index – BBI), amely minimális adaptációval egész Európában használhatónak bizonyult, egyszerűsített, a középiskolai oktatásban is könnyedén használható változatát pedig elnevezték BISEL-nek.

A magyar BISEL-programhoz kapcsolódóan megrendezésre kerülő pályázat célja

a magyarországi vízfolyások gazdag élővilágának bemutatása egyedi fotókon keresztül, különös tekintettel a makrogerinctelenekre.

Csak magyarországi vízfolyás (ér, csermely, patak, folyó, csatorna) élővilágáról készült fotóval lehet pályázni (állóvízi élővilágról és külföldön készült fotóval nem).

A pályázaton bármely 7–12. évfolyamos diák indulhat. A pályázat szakmai zsűrizését az Agrárminisztérium és a BISEL-programban részt vevő partnerei végzik. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes pályaművek alkotói minisztériumi elismerésben és nagy értékű vásárlási utalványban részesülnek. A kiemelt alkotások a www.bisel.hu oldalon lesznek megtekinthetők.

Fotó: CasarsaGuru/E+/Getty Images
Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: kornyezetvedelmipalyazat.hu
Vissza
Hírfolyam