2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Töpörödött törpegerek – illusztrációs rajzpályázat

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályával karöltve kreatív alkotópályázatokat hirdetett, az Év Emlőse, a törpeegér témakörben, alsó tagozatos gyermekek részére.

A Vadonleső Program már több mint 12 éve, önkéntesek hathatós segítségével gyűjt 18 védett növény- és állatfaj elterjedésével és veszélyeztetettségével kapcsolatos adatokat.

A programot működtető szervezetek 2014-ben indították útjára az Év Emlőse kezdeményezést:

minden évben egy aktuális védett vagy fokozottan védett emlősfaj fontosságára, jellemzőire irányítják a figyelmet, emellett az alkotni vágyókat is megszólítják különböző pályázatokkal.

Most alsó tagozatos gyermekek részére indul illusztrációs rajzpályázat: „Olvasd el, hallgasd meg a verseket, dalokat, válaszd ki, amelyik a legjobban magával ragad, és készíts hozzá illusztrációt!” – olvasható a felhívásban.

A törpeegerek játékos, rejtett világába kortárs költőink és dalszerzőink, név szerint Búth Emília, Molnár Krisztina Rita, Gryllus Vilmos, Tóth Krisztina és Lackfi János versei, zenéje nyújtanak bepillantást, amelyeket a Vadonleső Program oldalán bárki elolvashat, meghallgathat.

Fotó: Adrian Coleman/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: hermanottointezet.hu
Vissza
Hírfolyam