2019. április 19., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj!

Ha friss levegőre vágysz, esetleg kirándulnál egy jót, és közben bevásárolnál, szétnéznél, és finom termelői adalékanyag-mentes enni- és innivalót kóstolnál, akkor vár az Erdei Piac!

Programajánló 

Nagyon zöld nap: tematikus gyerekprogram

A B32 Galéria és Kultúrtér április 14-én különböző művészeti ágak felől közelít a fenntarthatóság és a tudatos fogyasztás kérdéseihez: a gyerekeket mese, színház, zene, alkotófoglalkozás és illusztrációs kiállítás várja, és mindegyik „nagyon zöld” lesz.

Programajánló 

Ember és természet fesztiválja Gödöllőn

Egy fesztivál, ahol a művészetek képviselői alkotásaikkal, a kiállítók pedig szemléletformáló bemutatóikkal teszik láthatóvá és kézzelfoghatóvá jelenünket a bolygón, és hívják fel a figyelmünket a környezeti fenntarthatóság kihívásaira.

Programajánló 

Tudatosan a jövőnkért: etikus és fair trade divatipar

Rendhagyó eseménnyel és két, egymásra épülő kerekasztal-beszélgetéssel jelentkezik április 23-án a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE), amelynek témája a méltányos munkakörülményeket támogató, etikus divatipar lesz.

Programajánló 

Bujkáló óriások között

Távol a túraútvonalaktól fekete nyárak, tölgyek, szilek, kőrisek hatalmas példányai rejtőzködnek a gemenci erdőkben.

Programajánló 

Zero Waste Market

Hulladékmentes kiállítás és vásár egy zöldebb világért a Nyom nélkül szervezésében.

Programajánló 

Újra esti séták sorozat a Fővárosi Állatkertben

Csütörtöktől elkezdődik az esti séták szezonja a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahova a kert kulisszái iránt érdeklő látogatókat várják előzetes regisztráció után.

Programajánló 

Ingyenes természetfilm-vetítések az Akadémián

Idén tavasszal nyolc héten át ismét izgalmas, változatos tematikájú filmekkel várják az érdeklődőket az április 10-én induló „Filmklub az Akadémián” programjaira az MTA székház dísztermében. Az ingyenes, pusztán regisztrációhoz kötött vetítéseken három természetfilm is bemutatásra kerül.

Programajánló 

Erdő est a Kőbányában

Sebő Ferenc és Kollár-Klemencz László zenekarainak közös koncertje az erdő, a természet és az ember viszonyát járja körbe, illetve az erdőben rejlő titkokat próbálja feltárni és láthatóvá tenni a közönség számára.

Programajánló 

Kiskertpiac – Tavaszi zöldülés

A kiskertpiac egy olyan vásártér, ahol a virágok, palánták, magok és kerti mindenfélék mellett természetközeli ékszerek, a szabadtéri otthon dizájn- és vintage kiegészítői, valamint termelői finomságok is kínálják magukat.

Programajánló 

Csillagvirágot számlálnak a hétvégén a nyíregyházi Sóstói-erdőben

Csillagvirág-számlálásra várja az érdeklődőket a nyíregyházi Sóstói-erdőbe az E-misszió Természetvédelmi Egyesület szombaton. A Nyírség igen ritka, védett növényfajából a tavalyi akcióban több mint 11 ezer tövet találtak a természetvédők.

Programajánló 

Re-Verzió no6: Erdők ideje

A 15. Verzió nemzetközi közönségdíjas alkotásával búcsúzik a Re-Verzió: „Ünnepeljük együtt a csillagászati tavasz kezdetét, mert már nagyon várjuk, hogy a természet ismét zöldbe boruljon, de mint kiderül a filmből, nem mindegy, hogy mindezt hogyan teszi: utazás az ipari erdőgazdálkodás, a növényvédő szerek és a társadalmi igazságtalanság világába.”

Programajánló 

Indul az önkéntes hulladékgyűjtés

Március 18-tól 24-ig tart, minden eddiginél hosszabb az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! hulladékgyűjtési akció.

Programajánló 

Láss a mélyére! – a dél-amerikai bányáktól a mobiltelefonokig

Mit tehetünk mi digitális lábnyomunk csökkentése érdekében?

Programajánló 

Miért létfontosságú egy talpalatnyi oázis a városokban?

A Társadalmi ökoszisztémák – tudományos ismeretterjesztés közösségi térben című előadássorozat hetedik darabja arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mit tehetnek a helyi (kis)közösségek a települések zöldterületeinek és az itteni biológiai sokféleség védelmének érdekében.

Programajánló 

Máté Bence – Vértelen vadászat

Egy érdekfeszítő előadás, amelyből kiderül, miként lett egy pusztaszeri „problémás” diákból a világ legsikeresebb természetfotósa.

Programajánló 

Természetterápia receptre

Ki ne érezné jobban magát egy erdei séta, egy parkban elköltött piknik után? Van valami lelket simogatóan egyszerű és üdítő abban, ha a természetben lehetünk, ha kihasználjuk a szabad ég adta lehetőségeket, ha odafigyelünk a Természet ajándékaira, és két kézzel ragadjuk meg a tavaszt, a nyarat és az ősz, a tél friss, derült napjait.

Programajánló 

Utazás a fogyasztás körül – Science Cafe a Szatyorban

A Science Café műfaja a tudományos eredmények és a mindennapok  tapasztalatainak találkozására biztosít teret. A közös két órában alkalmanként egy-egy téma tudományos újdonságait, érdekes kutatási eredményeit járhatják körül viszonylag kötetlen formában a Szatyorba látogatók.

Programajánló 

A természet határai – meddig használhatjuk (ki)?

A Háló Közösségi és Kulturális Központ „Társadalmi ökoszisztémák – tudományos ismeretterjesztés közösségi térben” címmel előadássorozatot indít. 

Programajánló 

Szeretettel ölel az Állatkert!

Valentin-nap alkalmából idén is „Ölelés” dupla belépőjegy akcióval várja a látogatókat a Fővárosi Növény- és Állatkert.