2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

Emma csöndje – online premiert tart a Kolibri Színház

Gimesi Dóra darabját, amely 2019-ben első díjat nyert a Kolibri Színház kortárs magyar szerzők számára hirdetett meghívásos drámapályázatán, Greta Thunberg svéd aktivista élete ihlette. 

Programajánló 

Otthonról is körbenézhetünk az Aggteleki-cseppkőbarlangban

Bár a koronavírus-járvány miatt november óta zárva tartanak az Aggteleki Nemzeti Park látogatható barlangjai és turisztikai látványosságai, a modern technikának köszönhetően 360 fokos barlangi képek segítségével most távolról is megcsodálhatók a természet különleges alkotásai.

Programajánló 

Élő online bemutatókkal várja a közönséget a Svábhegyi Csillagvizsgáló

Az interaktív előadásokon szó lesz többek között az univerzum keletkezéséről, az exobolygókról, a Betlehemi csillag titkáról, a nézők a műsor alatt feltehetik a kérdéseiket is.

Programajánló 

Miért fizessünk másoknak azért, hogy sétálni vigyenek minket a városban

Bár jelenleg minden gyülekezés tilos, a vakcina már közel, és előbb-utóbb lazítások következnek majd Magyarországon is. Ha pedig a lazítás megindul, a közösségi, vezetett szabadtéri városi séta lesz az egyik első dolog, amit a kultúrát szerető embernek majd csinálni lehet.

Programajánló 

Ökokarácsony kicsit másképp

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület idén rendhagyó módon az interneten valósítja meg több mint húszéves hagyományra visszatekintő rendezvényét.

Programajánló 

Több akcióval is készül a Fővárosi Állatkert

Idén először fenyőfát is örökbe lehet fogadni, de karácsonyi képeslapküldő szolgálat és adventi nyereményjáték is várja az érdeklődőket.

Programajánló 

Szegény ember vízzel főz – a paraszi lét és a zero waste

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum idén is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatához. Tavaly megrendezett, témába vágó kiállításukat most online tették hozzáférhetővé az érdeklődőknek.

Programajánló 

A Gödöllői Királyi Kastély is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

Az intézmény online vetítésekkel, kézműves foglalkozásokkal és a témába vágó előadással készül a hulladékcsökkentés iránt érdeklődő közönségnek.

Programajánló 

A Fagyimaci Akciócsoport is részt vesz az Európai Hulladékcsökkentési Héten

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulata 2021 januárjában mutatja be A jegesmedve szerelMese című klímamesét, mely a környezettudatosság jegyében íródott. 

Programajánló 

Idén is lesz Kutatók Éjszakája!

A legváltozatosabb tudományterületek képviselőinek izgalmas, nagyközönség számára is befogadható előadásait idén a virtuális térben hallgathatjuk meg. 

Programajánló 

Mesés hulladékcsökkentés a Cirókával

A Ciróka Bábszínház társulata csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjához, amelynek keretében november 21. és 29. között naponta egy-egy új „akcióval” jelentkeznek.

Programajánló 

Online elérhető tartalmakkal várja az érdeklődőket a Fővárosi Állat- és Növénykert

A zárvatartás alatt a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai a intézmény honlapján és közösségimédia-felületein számolnak be a kert lakóinak mindennapjairól.

Programajánló 

Ezúttal online járhatjuk be hazánk modern gyárait

A Modern Gyárak Éjszakája programsorozat célja azon innovatív, high-tech és zöldmegoldások megmutatása, amelyek versenyképessé és mintaértékűvé teszik a Magyarországon működő üzemeket, gyárakat. 

Programajánló 

2020-ban is várja az érdeklődőket a Zöldgömb Fesztivál

November 15-én negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál – ezúttal virtuálisan.

Programajánló 

Megnyílt a Fekete István országos vándorkiállítás első állomása

Titkos kalendárium címmel nyílt meg kedden a Móra Könyvkiadó Fekete István születésének 120. évfordulója alkalmából útjára indította országos vándorkiállításának első állomása Székesfehérváron.

Programajánló 

„Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak

Az időutazó bátor kalandorok Vajdahunyad várában érkezhetnek meg 2020-ba, hogy felkutassák a lehetőségeket, amelyek segíthetnek a jövőbeli tragikus pusztulás megakadályozásában.

Programajánló 

Újra elindulnak a Zöld Kalandozások

A Humusz Szövetség – online és offline egyaránt – újra elinduló előadássorozata idén ősszel a házunk táján megvalósítható környezettudatosságot járja körbe.

Programajánló 

Novemberben Tatára várnak a vadludak

Vadlúdfigyelő programokat szerveznek november közepétől Tatán: november 14-től december 20-ig hétvégenként szakértők mutatják be a Tatára érkező északi vadludak napi mozgalmát, november 28-án pedig limitált létszámú szakvezetéses túrákat is tartanak.

Programajánló 

A Duna Múzeum Vízeum című kiállítása kiérdemelte az Év kiállítása címet

A  Vízeum a víz és az ember sokoldalú kapcsolatáról a felnőtt és a gyermek látogatók számára egyaránt élményszerű áttekintést nyújt.

Programajánló 

TEDxDanubia Countdown – A visszaszámlálás elkezdődött

Október 15-én ingyenes online eseményre várja az érdeklődőket a TEDxDanubia, amelynek a célja a klímaváltozás elleni azonnali cselekvés ösztönzése.