2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

Sétaműhely a Bartókon és környékén

A nagyközönség már regisztrálhat arra az új vezetett sétára, amely Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városnegyedét feltérképezve mutatja be a fenntartható fejlődés sokrétűségét. A változatos állomásokból álló városi sétaprogramot a Ringier Axel Springer Magyarország felkérésére állította össze a Sétaműhely szakmai csapata.

Programajánló 

Októberben különösen ideje van a javítgatásnak

A javítás nemzetközi napja egy környezettudatossági világnap, amelyet minden évben október harmadik szombatján tartanak világszerte.

Programajánló 

Vesd be magad, majd a rajzlapod színpompás zöldségekkel!

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata óvoda- vagy iskolakertet működtető közösségek számára.

Programajánló 

Denevér Délután várja a kisemlősök barátait a Természet Házában

Az esemény látogatói izgalmas ismeretterjesztő előadásokat hallhatnak a XIII. Magyar Denevérvédelmi Konferencia keretében.

Programajánló 

Száz program várja az érdeklődőket az Erdők Hetén

A XXV. Erdők Hete programsorozat az erdőgazdálkodás fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét és azon belül a szakértelem fontosságát hangsúlyozza – mutatott rá a programsorozat elindulása kapcsán Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára.

Programajánló 

A gombák rejtelmes világába pillanthatunk be a Szegedi Füvészkertben

A Szegedi Gombászok Közössége október 2-án, vasárnap az újszegedi füvészkertben rendezi meg a negyedik Gombásznapot és Gombasimogatót, ahol egy különleges kiállítás, a gombák világát feltáró előadások és a gyerekeket megszólító kreatív foglalkozás várja a látogatókat.

Programajánló 

Rendhagyó örökbefogadó napot szerveznek a gazdátlan kutyáknak

A Vigyél Haza Alapítvány és az Illatos úti Állatvédelmi Szolgálat munkatársai mintegy 100 eb és 23 macska számára keresnek új tulajdonost.

Programajánló 

Háromnapos fesztivállal ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját

A fesztivál változatos programjai mellett látványetetések, állattréningek, bemutatók és az „állati alkatrészeket” bemutató „TapiZoo” várja a látogatókat.

Programajánló 

Október első hétvégéjén lesznek az Európai Madármegfigyelő Napok

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényre október 2–3-án kerül sor. 

Programajánló 

Októberben Gyula térségében várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő programsorozat

A Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű programsorozatra október 1-je és 3. között kerül sor: a rendezvény első napja a gyulai Csigakert tölgyfamatuzsálemei között, második napja a Városerdő tölgy-kőris-szil erdejében valósul meg, vasárnap pedig Nagyvárad közelében, Püspökfürdőn várják a közönséget.

Programajánló 

Októberben folytatódik a szabadonbalaton ökológiai-kulturális programsorozata

A nagy sikerű augusztusi strandakció után – ahol többek között iszapkoktélt és algafagyit is fogyaszthatott a közönség – a szabadonbalaton most az október 2-i NN Ultrabalatonon hívja fel a figyelmet a Balaton páratlan értékeire.

Programajánló 

Már lehet regisztrálni a Erőművek Éjszakájára

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és csatlakozó partnerei 2021. október 8-án ismét megrendezik az Erőművek Éjszakáját. A rendezvény helyszíneire szeptember 20-tól lehet regisztrálni.

Programajánló 

Egy estére akár biokutatók is lehetünk

Idén is várja a tudomány rejtelmei iránt érdeklődő közönséget a Kutatók Éjszakája, amelyen idén először az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet is megnyitja kapuit.

Programajánló 

Öko Zsibongót rendeznek a Fűvészkertben

Játszani mindenki szeret, nemtől, kortól, vagyoni helyzettől függetlenül – az Öko Zsibongó szervezőinek a fő célja az, hogy mindenkiből előbújjon a gyerek, a rácsodálkozó egyén, aki sokáig tud így létezni, együtt a természettel és a környezetünkkel.

Programajánló 

Klímahét a Szabad Terek Hálózatának szervezésében

A Szabad Terek Hálózata 2021. szeptember 20. és 26. között országos szinten megrendezett eseménysorozattal hívja fel a lakosság és a döntéshozók figyelmét, hogy „a klímavészhelyzet témája a mindennapok, a közösségi tevékenységek és a választások során is prioritás kell hogy legyen”.

Programajánló 

Kutyafesztivál népszerűsíti a felelős kutyatartást Budapesten

Családi programokkal, szórakoztató módon hívja fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és a gazdátlan állatok örökbefogadására az V. Belvárosi Kutyafesztivál, amelyet szeptember 18-án rendeznek meg Budapesten, az Olimpia parkban.

Programajánló 

Jótékonysági vásár és adománygyűjtő nap a Hortobágyi Madárkórházban

A jótékonysági Hortobágyi Madárpark –Madárkórház Alapítványt segítő kézműves vásár mellett színes, szórakoztató és ismeretterjesztő programokkal is készülnek a szervezők.

Programajánló 

Milyenek lesznek a jövő városai? – online beszélgetés a Brain Bárral

A Budapesten épülő Magyar Zene Háza tervezője, Fudzsimoto Szou japán sztárépítész is részt vesz Európa legnagyobb jövőfesztiválja, a Brain Bar „Jövő városai” témában indított, csütörtöki panelbeszélgetésén.

Programajánló 

Filmszemle, kiállítás, gyerekprogramok: a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál idén is várja a közönséget

A hetedik alkalommal megrendezendő fesztivál kiemelt témája idén az „Érzékeny Bolygó – a víz” lesz, amely egyúttal egy vándorkiállítás címe is.

Programajánló 

Zöld Otthon és Fenntartható Étkezés Nap Erzsébetvárosban

A Felelős Gasztrohős és az Erzsébetváros Klímakabinet szervezésében megvalósuló egész napos rendezvényen előadásokkal, workshopokkal, játékokkal, kóstolóval, konyhai eszközök csereberéjével és filmvetítéssel várják a látogatókat.