Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 31., Árpád
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

Naponta bemutat online egy-egy állatot a zárva tartó Schönbrunni Állatkert

Az intézmény március 11. óta nem látogatható, a bécsieknek azonban nem kell lemondaniuk az elefántok, zsiráfok és a többi állat látványáról: mindennap online bemutatnak egy-egy állatot a „Az állatoktól hozzád – Üdvözlet a Schönbrunni Állatkertből” elnevezésű akció keretében.

Programajánló 

A természetből ellesett pillanatok online is kikapcsolnak

Kevés dolog képes annyira megnyugtatni és kikapcsolni a mindennapos – vagy éppen a korántsem mindennapos – feszültségektől menekülni vágyó embert, mint a kiszámítható vagy ellenkezőleg, meglepő elfoglaltságaikba merülő állatok látványa.

Programajánló 

Mindenkit vár a Maradj otthon! fesztivál

A virtuális Maradj Otthon! fesztivál neves fellépők segítségével arra ösztönzi és abban segíti a közönséget, hogy vegyék komolyan a járvány megfékezéséhez szükséges előírásokat, és maradjanak otthon.

Programajánló 

2020-ban is „Muzsikál az erdő”

Az évszakokon átívelő rendezvénysorozat szervezői idén is különleges erdei helyszínekre hívják a közönséget, ahol a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget.

Programajánló 

Március 15-e a Madárkórházban

A Madárkórház idén is várja az érdeklődőket a március 14–15-ei hétvégén a Hortobágyi Madárparkba, a meggyógyult és átteleltetett gólyák szabadon engedésére. 

Programajánló 

Odú szépségverseny a Budakeszi Vadasparkban

Szombaton izgalmas előadással egybekötve kerül sor a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület és a Budakeszi Vadaspark közösen meghirdetett Odú szépségversenyének megrendezésére.

Programajánló 

Vadvilág napot rendeznek kedden az Állatkertben

Március 3-án, kedden állatbemutatókkal, látványetetésekkel, filmvetítésekkel, kreatív alkotóműhellyel, állomáspontos játékkal és több más programmal várják az érdeklődőket a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Programajánló 

Különleges programokkal népszerűsítik a barlangokat márciusban

Idén is megrendezik a barlangok hónapját márciusban, a kampány ideje alatt kedvezményes jegyárakkal, különleges programokkal várják az érdeklődőket a nemzeti parkok – mondta el Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Baranya megyei Abaligeten, a programsorozat szerdai megnyitóján.

Programajánló 

Műanyag óceán filmvetítés és kerekasztal-beszélgetés

A JÖN Alapítvány rendezvénye azt járja körül, mit tehetünk környezetünk megóvásáért, tisztaságának helyreállításáért.

Programajánló 

Egy erdő ára – Slam-est

A Slam Akadémia ötödik estjének kérdése: a gazdasági növekedésből szükségszerűen következik a klímaváltozás?

Programajánló 

Farsangot szervez a fővárosi állatkert

„Mackófarsangot” szervez a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtöktől vasárnapig, a jelmezben vagy játék mackóval érkező 14 éven aluli gyerekek 200 forintos belépővel vehetnek részt a programokon.

Programajánló 

Erdők Ideje – Filmvetítés és beszélgetés

Az országon átutazva többnyire csak szántóföldeket láthatunk, vagy olyan erdőket, amelyekben sorban állnak a gyakran nem is őshonos, egyforma korú és nagyságú fák. Lehetne másként?

Programajánló 

Klímaváltozási kerekasztal-beszélgetés a KÖVET Egyesülettel

Az érdeklődők Kovács Róbert „Klímaváltozás – pánik és tagadás között” című könyve és Molnár Áron noÁr Levegőt! című dala kapcsán találkozhatnak a szerzőkkel és a téma szakértőivel, hogy közösen nézzenek szembe a klímaváltozás tényeivel.

Programajánló 

Hello Piac Design Vásár az Akvárium klubban

Minőségi kincsekre bukkanhat, aki ellátogat a hazai tervezők és dizájnerek által készített legegyedibb és legkülönlegesebb ruhákat és táskákat, DIY és vintage stílusú lakásdekorációs termékeket, kézműves és gasztrokészítményeket, természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat felvonultató rendezvényre.

Programajánló 

Téli séta a Kis-Sárréten, a madarak világában

A Körös–Maros Nemzeti Park részterülete, Mágor-puszta télen is tartogat érdekességeket. A levegőben zsákmányra leső ragadozó madarak pásztáznak, a védett területhez közeli lucernaföldeken túzokok táplálkoznak, a kökény- és vadrózsabokrokat pedig fenyőrigók népes csapatai lepik el.

Programajánló 

Kedvezményekkel várja a látogatókat év végén a Nyíregyházi Állatpark

Kedvezményesen válthatnak belépőt a Nyíregyházi Állatparkba a látogatók év végén abból az alkalomból, hogy idén lett tízéves az indonéz szigetvilágot és az óceán élővilágát bemutató Zöld Piramis.

Programajánló 

Állatok karácsonya a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadasparkba már december 15-én (vasárnap) ellátogat a Jézuska, hogy megajándékozza a Vadaspark lakóit. Minden állatnak a kedvenc csemegéjével kedveskednek a gondozók. Az ajándékozást követően pedig a látogatókkal közös karácsonyfadíszítés következik.

Programajánló 

Hulladékmentes karácsonyi vásár Vácon

Környékbéli kézművesek munkái és színvonalas kézműves programok várnak Vácon kicsit és nagyot egyaránt a hulladékmentesség jegyében.

Programajánló 

Viseld Újra!

Szereted a divatot, de fontos a környezet védelme is? Szívesen hallanál a témáról szakértőktől? Belenéznél kedvenc bloggereid ruhatárába?

Programajánló 

Mikulás a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark munkatársai, mint minden évben, idén is igazi ünnepi hangulatot varázsolnak majd: a Mikulás hó esetén szánon, máskülönben lovas kocsin érkezik a főbejárat elé!