2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár

A WAMP, vagyis Vasárnapi Művész Piac egy dizájnvásár, ahol magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kis szériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, fotó vagy akár gasztronómiai finomság. Egyúttal egy olyan közösségi hely, ahol találkozhat egymással alkotó, vásárló, kreatív szakember és érdeklődő laikus. 

Programajánló 

Idén is színes programokkal várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Parkok Hete

Szentjánosbogár-séták, e-bike- és kenutúrák, szafarikaland, lápjárás vagy mágikus éjszakai programok – csak néhány a megannyi különleges lehetőség közül, amivel június 6–12. között a Magyar Nemzeti Parkok Hete várja a természetbarátokat.

Programajánló 

Barlangtúrát és denevérmegfigyelést is tart a Bükki Nemzeti Park

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2022-sorozathoz kapcsolódva Észak-Magyarország három megyéjében mutatja be értékeit a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság: többek között barlangtúrát, fénycsapdázást és denevérmegfigyelést is szerveznek.

Programajánló 

Gyereknapi programokkal, kisállatokkal, lepkekerttel készül az Állatkert a hétvégére

Május utolsó vasárnapjára, azaz a gyermeknapra és az azt megelőző szombati napra is számos látnivalóval, programmal készül a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Programajánló 

Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

A május 27. és 29. között megvalósuló háromnapos rendezvény kínálatát számos családi és kulturális program színesíti, előadások, koncertek, kézműves és filmes foglalkozások és kiállítások várják a látogatókat a Gödöllői Királyi Kastélyban és parkjában.

Programajánló 

Élőben születik művészet a szemétből Gödöllőn

2022-ben is a Gödöllői Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál egyik kiemelt programjaként folytatódik a Trash Art, azonban idén, egy kis csavarral, az alkotói tevékenység átkerül a fesztivál időpontjára és helyszínére. Így a látogatók a gödöllői kastélynál kísérhetik végig egy trash art műalkotás megszületésének folyamatait.

Programajánló 

A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert

Május 28-án, szombaton a növényvilág sokféleségét és az emberi életben betöltött rendkívüli szerepét bemutató tudományos előadásokkal és családi programokkal ünneplik a növények napját a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) idén százéves füvészkertjében.

Programajánló 

Kecskeméten és környékén újra Muzsikál az erdő

19 éve zajlik a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat  az ország öt térségében. Fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.

Programajánló 

Zöld Összművészeti Fesztivál várja a közönséget a Jurányi Házban

A Duda Éva Társulat és a Füge Produkció kezdeményezésére június 10–11–12-én a Jurányi Produkciós Házban megrendezésre kerül az első összművészeti és közösségi fesztivál, melyen az előadó-művészet és környezetvédelem kapcsolódásával létrejövő hazai színházi, tánc-, gyermek- és ifjúsági programok kerülnek bemutatásra.

Programajánló 

Gyereknap a gólyák világában

A Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság változatos programokkal várja a gyerekeket a Fehér Gólya Múzeumban, ahol megismerkedhetnek a gólyák táplálkozási, fészkelési és vonulási szokásaival.

Programajánló 

Rejtőzködő pataklakókat figyelhetünk meg a csopaki Pele-körút tanösvényen

Május 24-én (kedden), az európai nemzeti parkok napján egy térítésmentes kellemes sétára, játékos foglalkozásra várják az érdeklődőket a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársai.

Programajánló 

Egyre népszerűbbek az arborétumok és botanikus kertek

A botanikus kertek turisztikai attrakcióként is jelentős tényezővé váltak, népszerűségük pedig világszinten is egyre növekszik. Magyarországon az éves látogatószámuk megközelíti a 3 millió főt – hangzott el az Európai Botanikus Kertek Kongresszusának nyitórendezvényén hétfőn, Budapesten.

Programajánló 

Startol a Magyar Tavak Fesztiválja

Az immár három különböző helyszínen jelentkező programsorozat a hazai és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és jazz-zenei élet legnívósabb előadóit hozza el a tópartokra.

Programajánló 

A környezetvédelem áll az idei Eleven Tavasz fókuszában

A fesztivál számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, kiállításokkal, sétákkal, workshopokkal és egyéb eseményekkel várja a közönséget május 20. és 22. között az újbudai Bartók Béla úton.

Programajánló 

A felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a VI. Belvárosi Kutyafesztivál

A május 8-án, vasárnap a budapesti Olimpia Parkban megtartásra kerülő rendezvény családi programokkal, szórakoztatóan szeretné felhívni a figyelmet a felelős kutyatartásra és a gazdátlan állatok örökbe fogadására.

Programajánló 

Újra trópusi lepkék várják a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkertben

Újra megnyitja kapuit vasárnap a Szegedi Tudományegyetem arborétumának lepkekertje, ahol az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetők meg karnyújtásnyi távolságból.

Programajánló 

Családi programokkal kezdődik az idegenforgalmi idény a Gemencben

Az Éledő Gemenc elnevezésű programra szombaton 8 és 17 óra között várják a természetkedvelőket a Gemenc déli kapujában, Pörbölyön – írta a Gemenc Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Programajánló 

Izgalmas fesztivállal várja a látogatókat a vácrátóti botanikus kert

Április 30-tól szeptember végéig ismeretterjesztő és kulturális programokkal várja a vácrátóti botanikus kertbe látogatókat az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Ökológiai Kutatóközpontja Kert a köbön elnevezésű fesztiválja.

Programajánló 

Kastélykertekről szóló kiállítás vár a Várkert Bazárban

A „Díszes haszonkertek – Várak, paloták, kastélyok, udvarházak, egyházi központok kertörökségének múltja és jövője” című nemzetközi konferencia kísérőprogramjaként nyílt kiállítás szombatig ingyenesen látogatható a nagyközönség számára.

Programajánló 

Háromnapos fesztivállal ünnepli a Föld napját az állatkert

Változatos programokkal, egyebek mellett állatbemutatókkal, látványetetésekkel, tematikus sétával várják a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a Föld Fesztivál utolsó napján Samut, az egyéves kiselefántot is felköszöntik majd születésnapja alkalmából.