2019. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

A növényi festés Indiában és Magyarországon

A székely festékesektől a bengáli patachitráig alcímű kiállítás Budapesten, a Hagyományok Házában mutatja be, hogyan használták a természetes anyagokat a ruhák színezéséhez. Egy indiai és két magyar népművészeti tárgyakon keresztül mutatják be a növényi festés ősi eljárását és annak újraéledését.

Programajánló 

Több mint száz program a Debreceni Virágkarneválon

50. születésnapját ünnepli idén a Debreceni Virágkarnevál, amely mára nemcsak az ország egyik legnépszerűbb fesztiválja, hanem Európa egyik leglátványosabb virágshow-ja is lett. A jubileumhoz méltóan a város gazdag programsorozattal készül egy egész héten át, augusztus 14-től 21-ig.

Programajánló 

Izgalmas strandok: a nomád vízparttól a csúszdaparkig

A Balaton és a Velencei-tó mellett számos remek alternatíva van, ha természetes vizekbe vágyunk. Mutatjuk Magyarország legizgalmasabb strandjait!

turistamagazin.hu
Programajánló 

Fotós tábor természetbarátoknak

Az Eleven Táj Egyesület a Szigetköz szívében, Dunaszigeten 2019. augusztus 21-–25. között rendezi meg fotós és videós táborát. Céljuk a természetfotózás és -videózás fortélyainak átadása és a Szigetköz és Csallóköz legértékesebb területeinek bejárása vízen, gyalog és kerékpárral szakvezetők segítségével. Elsősorban hallgatói jogviszonnyal, alap fotós és videós ismeretekkel, referenciával rendelkezők jelentkezését várják.

eleventaj.hu
Programajánló 

Itt a legszebb meteorhullás

A keresztény országokban Szent Lőrinc könnyeinek nevezi a néphagyomány az augusztusi csillaghullást. A középkorban nagyon népszerű szent a hagyomány szerint augusztus 10-én, vagyis az égi jelenség maximuma környékén halt mártírhalált. A legenda úgy tartja, tüzes könnycseppjei halálának évfordulóján minden évben visszahullanak a Földre. Ma már inkább Perseidákként emlegetik ezt csillaghullást.

Programajánló 

Augusztus 30-án Állatkertek éjszakája

Változatos programokkal, látványetetésekkel és más rendkívüli látnivalókkal várják a közönséget augusztus 30-án az Állatkertek éjszakáján, amelyhez az idén országszerte 13 állatbemutató hely csatlakozott.

Programajánló 

Egy ízig-vérig zöld fesztivál: EcoPunk

Augusztus közepén első alkalommal rendezik meg az EcoPunk Találkozót Terényben, a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében. A találkozón a megszokott kereteket elhagyva, a szabadban gyűjthetjük be a hétköznapok ökológiájával kapcsolatos legfrissebb, minőségi ismeretanyagot.

Programajánló 

A fenntarthatóság ügye az idei Szigeten

A Love Revolution Special programsorozat keretében a közönség olyan performance-okkal és rövid felszólalásokkal is találkozhat a nagyszínpadon, amelyek a jelenleg zajló társadalmi változásokra és a kollektív felelősségre hívják fel a figyelmet.

Programajánló 

A bazaltbarlangoló krátertavas és a Tálodi szerzetesek

A Művészetek Völgye Fesztivál keretében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság július 21-én két, egymásba kapcsolható geotúrát is szervez Puláról.

Programajánló 

Szombati program a Szegedi Vadasparkban

Ausztrália és Madagaszkár élővilágát és kultúráját bemutató késő esti és éjszakai programokkal várják szombaton a látogatókat a Szegedi Vadasparkban.

Programajánló 

Szünidei állatmustra

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark egyes állatfajainak félórás ismertetése minden vasárnap.

Programajánló 

Geotúrák, geoséták és természetismereti túrák a Művészetek Völgyében

A Művészetek Völgye Fesztiválon a fesztivál településeit is magában foglaló Bakony–Balaton UNESCO Geopark sokszínű földtani, kultúrtörténeti és élő természeti öröksége 2019-ben is geotúrákkal, geosétával, természetismereti túrákkal, kőzetekkel, őskövületekkel, kézműves (geo)foglalkozásokkal, geomesékkel, kősztorikkal és geototóval mutatkozik be.

Programajánló 

Esti séta az állatkertben

Az állatkertben a zárás után sem áll meg az élet. De vajon mit csinálnak éjszaka az állatok? Ha kíváncsi vagy rá, akkor itt a remek alkalom, hiszen most nemcsak az esti hangulatba kóstolhatsz bele, de a kulisszák mögé is bekukucskálhatsz.

Programajánló 

Túrák a cincér hónapjában

A Duna–Ipoly Nemzeti Park címerállata, a havasi cincér idén az év rovara címmel büszkélkedhet. Ebből az alkalomból tematikus cincértúrákat indítanak a Börzsönyben és a Pilisben.

Programajánló 

Levendulanapok a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében

Szombaton és vasárnap a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében koncertekkel, előadásokkal, népzenei és néptáncbemutatókkal, gyerekműsorokkal, növényvásárral, kézműves termékekkel és gasztronómiai ínyencségekkel várják az érdeklődőket.

Programajánló 

Újra zenés esték az állatkertben!

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén is esti koncertekkel vár minden állatbarát zenekedvelőt a Zenés Állatkerti Estéken. 

Programajánló 

Rengeteg Nemnövekedés Fesztivál

Két nap a vadonban helyi termelőkkel, étellel, itallal, tánccal, jógával, filmekkel, színházzal, beszélgetésekkel, könyvekkel, workshopokkal és foglalkozásokkal gyerekeknek, mind a konvivialitás és a Nemnövekedés jegyében.

Programajánló 

Mindenki lehet madármentő!

Tudni szeretnéd, mely esetben van szükség mentésre? Mi a teendő, ha bajban lévő madarat látsz? Esetleg szívesen segítenéd a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány munkáját is? Akkor ezt a képzést neked találták ki!

Programajánló 

BICAJ – kortárs képzőművészek csoportos kiállítása

A modern ember személyszállító „haszonállata” a drótszamár – a klíma- és környezetbarát közlekedési eszközt kecses megjelenése és felívelő népszerűsége egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy egy kiállítás témájává lépjen elő.

Programajánló 

A kihaláshoz vezető út is jó szándékkal van kikövezve

A Consciuos Cinema Budapest és a Humusz Szövetség közös szervezésében kerül bemutatásra angol nyelven az Artifishal című dokumentumfilm a haltenyésztés árnyoldalairól.