2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

Zöld Civil ON – Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Nemtalálkozója

2020-ban a koronavírus miatt a világháló biztosít helyszínt a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Nemtalálkozójának.

Programajánló 

Az idei Brain Bar kiemelt témája a Föld megóvása

A jövőfesztivál keretében több hazai és nemzetközileg ismert előadó osztja meg nézeteit. Az online követhető előadások során szó esik a húsevés hatásairól, az energiafelhasználásról és a városok zöldítéséről is. 

Programajánló 

A természetfilmek varázsa újra Gödöllőre vonzza a tekinteteket

Idén immár hatodik éve várja a természet szépsége és értéke iránt fogékony közönséget Gödöllőn a Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, hogy a kamera, a fényképezőgép vagy éppen a képzőművészet eszközeivel tudósító alkotóktól bepillantást nyerjenek a természet kulisszái mögé, és képet kaphassanak az élővilág megóvásáért folytatott küzdelem aktuális állásáról.

Programajánló 

Még lehet regisztrálni a Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál programjaira!

Filmvetítések, fotó- és szoborkiállítás, családi programok és szakmai előadások várják a szeptember 11. és 13. között Gödöllőre látogatókat. A járványügyi helyzet miatt a nézők létszámát 500 főben korlátozták, regisztrálni a rendezvény honlapján lehet.

Programajánló 

Közhírré tétetik: a Körös–Maros Nemzeti Park is csatlakozott a Nemzeti Parkok Hete programsorozathoz

A Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság (KMNPI) szeptemberben különleges túrákkal várja a látogatókat.

Programajánló 

Szeptember 11. és 13. között rendezik a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált

Idén is a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont az eseménynek, amelynek kiemelt programja a fesztiválhoz csatlakozó Nemzeti Parkok Hetének nyitórendezvénye lesz.

Programajánló 

Szarvasbőgést hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

Elkezdődött a szarvasbőgés a Gemencben, a Gemenc Zrt. augusztus 28. és szeptember 12. között erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez – közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.

Programajánló 

620 túraajánlat és 2000 látnivaló a Természetjáró applikációban

Magyarország turistatérkép-alapú, ingyenes digitális útikönyvének kínálatában, amelyet az aktív kikapcsolódást keresőknek fejlesztett a Magyar Természetjáró Szövetség, már több mint 620 túraajánlat és mintegy 2000 látnivaló ismertetője érhető el, közölték.

Programajánló 

Csodás programok, klassz helyek a Perseidák megfigyelésére

A nemzeti parkok egyedülálló, a csillagképek, meteorok, hullócsillagok varázslatos világába kalauzoló éjszakai programokat szerveznek. Idén nyáron ezen a héten lehet majd megfigyelni Magyarországon a legtöbb hullócsillagot, a rajtagok augusztus 24-ig jelentkeznek. 

Programajánló 

Szuper helyek nyári kiránduláshoz – hétvégi programajánló

Kellemes séták különleges tájakon és hűs nyugalom az esti csillagleseknél augusztusban.

turistamagazin.hu
Programajánló 

Magyar Nemzeti Parkok Hete

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2020 rendezvény keretében (várhatóan szeptember 14–20. között) változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitó hétvégéjének szeptember 11–13. között a gödöllői Kastélypark ad otthont, kapcsolódva a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál rendezvényéhez.

Programajánló 

Augusztusi csillaghullás – Idén sem maradnak el a Perseidák

A Perseidák – vagy ahogy a néphagyomány nevezi, Szent Lőrinc könnyei – az év egyik megbízhatóbb meteorraja, egyben a nyár leglátványosabb meteorárama is. A maximuma augusztus 12-én várható. Tiszta időben érdemes lesz esténként a szemeket az égre szegezni. 

Programajánló 

Egy hét a csillagok alatt – augusztus 10-től

Augusztus 10. és 16. között rendezik meg az „Egy hét a csillagok alatt” című közhasznú, ismeretterjesztő, nonprofit rendezvénysorozatot. A kezdeményezés célja, hogy minél többen élhessék át az éjszakai égbolt és a csillagászati megfigyelés élményét. 

Programajánló 

EcoPunk Fesztivál 2020-ban is!

Augusztus 27. és 30. között idén is megrendezik az EcoPunk Fesztivált Terényben, ami a tudatos életmódra törekvők egyik első számú hazai találkozóhelye, ahol a megszokott kereteket elhagyva, a szabadban gyűjthetjük be a hétköznapok ökológiájával kapcsolatos legfrissebb, minőségi ismeretanyagot.

Programajánló 

Irány a vízpart! – Duna-parti szabadstrandok

Nyakunkon a nyárnak az a része, amikor a forróságot már tényleg csak a vízparton lehet elviselni. A Dunakanyar közelében pedig számos ismert vagy eldugott szabadstrandot találhatunk gyönyörű panorámákkal. Nem is kell jobb kedvcsináló egy dunai strandoláshoz Mohai Balázs fotóinál. 

Programajánló 

Szeptemberben rendezik meg a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált

Új néven, Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválként rendezik meg az eddigi gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivált, amelyhez az évek alatt egyre több kísérőrendezvény kapcsolódott.

Programajánló 

Az albatrosztól a zöld küllőig: nagy madárrajzolók képeit láthatja a közönség Debrecenben

Madarak égen-földön címmel nyílik a Természettár új kiállítása a Méliusz Újkerti Fiókkönyvtárában.

Programajánló 

Lótusznapokon várják a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkertben

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató programok, tánc-, jóga- és harcművészeti bemutatók várják a látogatókat a hétvégén a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében.

Programajánló 

Csillaglesre várják az éjszakai égbolt szerelmeseit a nemzeti parkok

A nemzeti parkok egyedülálló, a csillagképek, meteorok, hullócsillagok varázslatos világába kalauzoló éjszakai programjaira hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium, kiemelve az ország három, nemzetközileg is elismert csillagoségbolt-parkjának kínálatát.

Programajánló 

Fedezd fel Budapest növényvilágát!

Az Urban Jungle Budapest növényfókuszú városi sétasorozatot indított a fővárosban, rögtön két programmal.