2020. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

Téli séta a Kis-Sárréten, a madarak világában

A Körös–Maros Nemzeti Park részterülete, Mágor-puszta télen is tartogat érdekességeket. A levegőben zsákmányra leső ragadozó madarak pásztáznak, a védett területhez közeli lucernaföldeken túzokok táplálkoznak, a kökény- és vadrózsabokrokat pedig fenyőrigók népes csapatai lepik el.

Programajánló 

Kedvezményekkel várja a látogatókat év végén a Nyíregyházi Állatpark

Kedvezményesen válthatnak belépőt a Nyíregyházi Állatparkba a látogatók év végén abból az alkalomból, hogy idén lett tízéves az indonéz szigetvilágot és az óceán élővilágát bemutató Zöld Piramis.

Programajánló 

Állatok karácsonya a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadasparkba már december 15-én (vasárnap) ellátogat a Jézuska, hogy megajándékozza a Vadaspark lakóit. Minden állatnak a kedvenc csemegéjével kedveskednek a gondozók. Az ajándékozást követően pedig a látogatókkal közös karácsonyfadíszítés következik.

Programajánló 

Hulladékmentes karácsonyi vásár Vácon

Környékbéli kézművesek munkái és színvonalas kézműves programok várnak Vácon kicsit és nagyot egyaránt a hulladékmentesség jegyében.

Programajánló 

Viseld Újra!

Szereted a divatot, de fontos a környezet védelme is? Szívesen hallanál a témáról szakértőktől? Belenéznél kedvenc bloggereid ruhatárába?

Programajánló 

Mikulás a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark munkatársai, mint minden évben, idén is igazi ünnepi hangulatot varázsolnak majd: a Mikulás hó esetén szánon, máskülönben lovas kocsin érkezik a főbejárat elé!

Programajánló 

Mikulás hétvége az állatkertben

December 6. és 8. között a Mikulás látogatása mellett a gorillák védelme és az elromlott mobiltelefonok újrahasznosítása is kitüntetett figyelmet kap a Fővárosi Állatkertben. 

Programajánló 

Állatok karácsonya a NOÉ Állatotthonban

A NOÉ Állatotthon mindenkit arra biztat, hogy válasszon magának egy karácsonyi kedvencet az állatotthon lakói közül, és ajándékozza meg őt december 8-án, vasárnap!

Programajánló 

Félni vagy élni?

A Humusz őszi Zöld kalandozások programjának záró eseményén Szabó Gyula facilitátor segítségével műhelymunka során deríthetik ki az érdeklődők, hogyan tudják klímával kapcsolatos aggodalmukat cselekvésre fordítani.

Programajánló 

Újra jön a Tatai Vadlúd Sokadalom

A vadludak tiszteletére minden év novemberének utolsó szombati napján fesztivált szerveznek a megyei természetvédők, ami gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket a tatai Öreg-tó partján.

Programajánló 

Legyen az ünnepi készülődés „lassú” és békés!

A karácsonyi előtti rohanás helyett az élményekre, a művészetekre és a környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt november 30. és december 24. között a Budapest öt tematikus utcájának összefogásával létrejött SlowXmas programsorozat.

Programajánló 

Új élet meglévő daraboknak, hulladék nélküli szabás vagy éppen slow fashion?

Az idei Marie Claire Fashion Days mottója a Vissza a természethez: ennek jegyében mindkét nap egy-egy külön blokkban mutatkoznak be hazai dizájnerek, akik a fenntarthatóság valamely szegmensében igazi itthoni úttörők.

Programajánló 

Éghajlatváltozás: retorika vagy realitás?

A klímaváltozással kapcsolatban tart előadást november 21-én Pálvölgyi Tamás, a BME GTK Környezetgazdaságtan Tanszékének vezetője.

Programajánló 

Szavak helyett lépések – klímakonferencia a régiónk országaival

Az Ökopolisz Alapítvány rendezvénye a közvélemény és a sajtó figyelmét szeretné felhívni a globális és régiós klímaválság problémáira, illetve a lehetséges megoldásokra.

Programajánló 

Hiúz Ábrándok – gála és forgatag a Természettudományi Múzeumban

Az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Természettudományi Múzeum égisze alatt működő Vadonleső program 2019-ben a hiúzt választotta az év emlősének. A ragadozó tiszteletére tartott eseménysorozatot a november 22–23-án megrendezésre kerülő Hiúz gála és forgatag zárja.

Programajánló 

Ismét darvadozás a szegedi Fehér-tónál

Darunéző túrák, madárgyűrűzés, fotós futam, kisvonatozás a halvasúton és számos gyermekprogram várja azokat, akik szombaton ellátogatnak a VIII. Fehértavi Darvadozásra Szeged mellé.

Programajánló 

Közeledik a Földtudományos forgatag

A forgatagon a közönség találkozhat a földtudományi kutatással foglalkozó intézményekkel, megismerkedhet ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, a földtani veszélyforrásokkal, a geofizikusok különleges eszközeivel és a szénhidrogén-kutatás érdekességeivel.

Programajánló 

Készítsetek hasznos holmikat a Manófaktúrában!

Mesés kézműves programsorozat várja a 4–10 éves gyerekeket a kispesti Üllői úti könyvtárban.

Programajánló 

Dobd ki a szemetest! – kerekasztal-beszélgetés

A rendezvény apropójául Tóth Andrea környezetvédelmi blogger nagy sikerű könyvének kibővített kiadása szolgál.

Programajánló 

Nobel-díjas fizikus tart előadást Szegeden a klímaváltozásról

A francia Gérard Mourou november 5-én érkezik az egyetemre.