2019. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

A kihaláshoz vezető út is jó szándékkal van kikövezve

A Consciuos Cinema Budapest és a Humusz Szövetség közös szervezésében kerül bemutatásra angol nyelven az Artifishal című dokumentumfilm a haltenyésztés árnyoldalairól.

Programajánló 

Barangolás megújuló természeti értékeink között

Idén kilencedik alkalommal kerül sor az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja rendezvénysorozatra, amelyhez csatlakozva Magyarország hat nemzeti parkja szervez programokat.

Programajánló 

Egy fesztivál az (íz)harmónia és a természet szerelmeseinek

A Velencei-hegység oldalában fekvő Pákozdon hiába is keresnénk strandot, viszont találhatunk nagyszerű kilátást nyújtó turistautakat és eleven vízi élővilágot: Pákozd és az V. Pákozdi Gasztro-Feszt is az elmélyültebb látogatói igényekre számít, az elvontabb turistaélményekben való megmerítkezés lehetőségét kínálja.

Programajánló 

Mi teszi az ökoházat?

A Humusz Szövetség környezettudatos családról szóló Zöld Kalandozások előadássorozatának záró alkalmán az Ökootthon, a fenntartható élet színtere kerül górcső alá.

Programajánló 

Gyereknap a NOÉ Állatotthonban: június első napján

A NOÉ állatotthon szeretettel vár minden gyereket és gyermeklelkű felnőttet szombat délelőtti rendezvényére.

Programajánló 

Környezetvédelmi világnap a Budakeszi Vadasparkban

Miért kell külön gyűjtenünk a különböző típusú szemeteket? Mi minden újdonság készülhet a már kidobott, majd újrahasznosított dolgokból? És hogyan segíthet mindez az élővilágnak, a vadon élő állatoknak?

Programajánló 

Ember és természet fesztiválja Gödöllőn

Egy fesztivál, ahol a művészetek képviselői alkotásaikkal, a kiállítók pedig szemléletformáló bemutatóikkal teszik láthatóvá és kézzelfoghatóvá jelenünket a bolygón, és hívják fel a figyelmünket a környezeti fenntarthatóság kihívásaira.

Programajánló 

A fenntarthatóság csak női illatban kapható?

Legyen az hulladékmentesség vagy fenntartható családi élet, mind nemzetközileg, mind itthon jellemzően nők uralják a terepet. Na de hol maradnak a környezettudatos édesapák? Mennyire vonzó számukra ez az életmód, ha egyáltalán az? Milyen szempontokat tart fontosnak a gyereknevelésben egy környezettudatos apa?

Programajánló 

Nyerő párosítás: pataktisztítás és mulatság

Második alkalommal gyürkőznek neki a Pilisi Patakmentők, hogy megtisztítsák a pilisszántói patakot a szeméttől. 

Programajánló 

Gyereknapi hétvégével indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete a Tőserdőben

Ingyenes gyermeknapi programokkal várják a családokat és a zenekedvelőket a hazai nemzeti parkok a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóhétvégéjén Lakitelek–Tőserdőn 2019. május 25–26-án.

Programajánló 

Akcióban a természet őrzői

A Filmklub az Akadémián programsorozatának keretében május 22-én a természetőrök munkáját ismerhetik meg az érdeklődők.

Programajánló 

Előadássorozat a zöldebb hétköznapokért

2019 tavaszán folytatódik a Humusz Házban a Zöld Kalandozások című előadássorozat, amelynek célja, hogy a lakosság több információhoz jusson a legkülönfélébb környezetvédelmi kérdésekkel kapcsolatban.

Programajánló 

Álmodó vizek fotókiállítás

Ötféle oldaláról mutatja be a vizet a Természettudományi Múzeum új fotókiállítása: a dinamikus, folyton mozgó-változó közeget, a halmazállapotait váltogató anyagot, a világ képét visszatükröző felületet, az önmagán túlmutató absztrakt látványt, valamint az éltető elemet és életteret. 

Programajánló 

Kellemetlen igazság 2 — már Pécsen is

A budapesti premier sikere után ezúttal a pécsi Apolló Moziban kerül levetítésre a Kellemetlen igazság 2 című film, az Energiaklub szervezésében.

Programajánló 

Zöldellő Városok – piknik és konferencia

Piknik és konferencia a közép-európai városok zöldfelületeiről. Az esemény előadói arra keresik a választ, mit tehetünk azért, hogy Közép-Európa városai még zöldebbek és élhetőbbek legyenek.

Programajánló 

Egy Nap – városi ökobandázás

Egy Nap: a város-vidék kapcsolatáért. Egy közös városi ökobandázásra, az augusztusi Gyüttment Fesztivál előbulijára hívnak mindenkit a Gyüttment Fesztivál szervezői!

Programajánló 

Indul a Fülemülék éjszakája programsorozat

Április végén indul és egy hónapon át tart majd a Fülemülék éjszakája elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek keretében az ország több pontján lehet majd hallgatni a fülemülék énekét, több helyszínen pedig madárgyűrűzést is tartanak az állatvédők.

Programajánló 

Ünnepeld a természetben a Föld napját!

A Föld napja apropóján, április 27-én a Budakeszi Vadaspark egy fergeteges és hasznos tudásanyagban gazdag ünneplésre hívja a bolygónk sokszínűségét és természeti egyensúlyát megóvni vágyó természetkedvelőket!

Programajánló 

Föld Fesztivál az Állatkertben

Idén is sok izgalmas állatos és környezetvédelmi témájú programmal várja az érdeklődőket a Fővárosi Állat- és Növénykert a Föld Fesztiválon.

Programajánló 

Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj!

Ha friss levegőre vágysz, esetleg kirándulnál egy jót, és közben bevásárolnál, szétnéznél, és finom termelői adalékanyag-mentes enni- és innivalót kóstolnál, akkor vár az Erdei Piac!