2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

Halloween Esti séta az Állatkertben

Tatu, kígyó, denevér – a Halloween Esti séta sztárjai az Állatkertben. Meg mindenféle más, izgalmas állat, akiket olyan közelről láthatsz, mint egy hétköznapi látogatás során soha.

Programajánló 

Föld reset – újra zöld kalandozások a Humusszal

2019 őszén indul a Zöld Kalandozások legújabb évada a Humusz Házban. A szerda esti előadás- és beszélgetéssorozathoz ezúttal legnagyobb közös problémánk, az éghajlati válság megoldása szolgál vezérfonalként.

Programajánló 

Országos rendezvénysorozat a táj nemzetközi napja alkalmából

Az Európa Tanács kezdeményezésére az Európai Táj Egyezmény megnyitásának napját 2017-től Európa-szerte a táj nemzetközi napjaként ünneplik. Október 20-án Magyarországon is változatos programok hívják fel a figyelmet a magyar táj értékeire és védelmének fontosságára.

Programajánló 

Állatok világnapja – Programok a Rex Állatszigeten

Szombaton nagyszabású rendezvénnyel ünnepli az állatok világnapját a Rex Kutyaotthon Alapítvány: kutyás bemutató nyitja a napot, majd a gyerekek a Szép Ernő Színház interaktív mesejátékát nézhetik meg.

Programajánló 

Nyílt nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban

Október 5-én, az állatok világnapja alkalmából nyílt napot tartanak a HEROSZ Budapesti Állatotthonban.

Programajánló 

Óvjuk együtt bolygónkat!

2019. október 27-én immár harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál.

Programajánló 

Könyvtárak a környezetért

A Föld iránti felelősségre hívja fel a figyelmet a 2019-es Országos Könyvtári Napok programsorozata, amelyet országszerte 700 településen rendeznek meg szeptember 30. és október 6. között.

Programajánló 

Hogyan éljük túl, hogy lehet, hogy nem éljük túl?

A WWF Magyarország a MagNet Labor közreműködésével WWF Corner elnevezéssel beszélgetéssorozatot indít, melynek első rendezvényére a szeptember 23-tól 27-ig tartó Klímahét keretében kerül sor.

Programajánló 

Mi lesz veled, klíma?

A szeptember 20. és 27. között Budapesten megrendezésre kerülő Klímahét programjai a klíma- és ökológiai katasztrófa jelensége és megoldási lehetőségei köré szerveződnek. 

Programajánló 

Idén is Autómentes Hétvége az Andrássy úton

Szeptember 22-én Európa-szerte megrendezik az Autómentes Napot, amely egyben az Európai Mobilitási Hét lezárása. Az idei év mottója: „Sétálj velünk!”, témája a gyaloglás, a nem motorizált közlekedés.

Programajánló 

Szelfizz és nyerj a szelektív kukáknál!

Hulladékgyűjtő kampány indult Kecskeméten. Aki egy üveg kidobásakor szelfit készít, értékes nyereményekre is szert tehet – de nyer az egész város is, hiszen a hulladékkezelő cég három defibrillátort ajánl fel egy-egy helyi közintézménynek.

Programajánló 

Erdővarázs a Szabadság téren

A magyarországi erdők értékeit, érdekességeit mutatják be azon az ingyenes rendezvényen, amelyet az Agrárminisztérium kezdeményezésére az Országos Erdészeti Egyesület szervez szeptember 20–21-re a fővárosi Szabadság térre.

Programajánló 

Muzsikál az erdő a Körösök völgyében – Programok Gyulán és környékén

Gyulán és térségében, valamint Püspökfürdőn várja az érdeklődőket szeptember 27. és 29. között a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű rendezvény, amelyen erdei koncertek, szakvezetéses erdei séták és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.

Programajánló 

Egyszerűsítsük együtt az életünket

A minimalista életmódot népszerűsítő és hulladékmentes Simplicity Fesztiválon bárki megtapasztalhatja, hogyan teheti teljesebbé az életét tudatosabb digitális jelenléttel. 

Programajánló 

X. CSAK Design vásár – lokális dizájn a tudatosság jegyében

A helyi dizájn nemcsak azért fontos, mert a környezetünkben lévő értékek megismerésére buzdít, hanem azért is, mert fontos tehermentesítés a környezet számára az, hogy a terméket, amit megvásárolok, nem kell átszállítani tengereken, földrészen, óceánokon. 

Programajánló 

Vezetett túrákon hallgatható a szarvasbőgés a Pilisi Parkerdőben

A Pilisi Parkerdő több erdészeténél idén is vezetett túrákon hallgatható és figyelhető meg a szarvasbőgés, ami a főváros környéki erdőkben szeptembertől október elejéig tart.

Programajánló 

Globális problémákkal foglalkozik az idei PLACCC Fesztivál

Mennyire vagyunk érzékenyek vagy egyáltalán tudatában olyan világméretű problémáknak, mint a társadalmi-faji egyenlőtlenségek vagy a klímaváltozás? Hogyan nézünk szembe a természeti környezetünk nem is annyira távoli jövőben bekövetkező radikális változásával? – többek között ezekre a kérdésekre keresnek válaszokat a fesztivál szervezői és a részt vevő művészek.

Programajánló 

Kiállítás és vásár az Agostyáni Arborétumban

A Tata és Tardos közötti út mellett fekvő arborétumban szeptember 8-án, vasárnap tíz órától dísznövényekből, erdei termékekből, kézműves tárgyakból és különféle mézekből rendeznek kiállítást és vásárt.

Programajánló 

Péntek este: Állatkertek éjszakája

Augusztus 30-án este rendezik meg az Állatkertek éjszakája programsorozatot az ország tizenkét településének tizenhárom állatkertjében, vadasparkjában, állatos bemutatóhelyén. A Fővárosi Állat- és Növénykertben és a Budakeszi Vadasparkban este 7 órától éjfélig várják a nagyközönséget programokkal és látnivalókkal.

Programajánló 

Állatkertek éjszakája – Pécsen két estén át is várják a látogatókat

Látványetetésekkel, fényfestéssel, koncertekkel, madarász- és tűzzsonglőr-bemutatóval várják egyebek mellett a látogatókat az Állatkertek éjszakájára csütörtökön és pénteken a Pécsi Állatkertben.