2018. december 18., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

Korcsolyapályák Budapesten kint és bent – Körkép

Idén télen is számos beltéri és szabadtéri korcsolyapálya várja Budapesten a korcsolyázás szerelmeseit. Lássuk a listát!

minimatine.hu
Programajánló 

Everness-szilveszter: az ország legtudatosabb bulija

Alkohol- és drogmentes, önismereti, mozgás- és zenei programokkal tűzdelt szilveszteri rendezvényt szervez az Everness közössége. Az esemény célja, hogy a tudatos életmód kedvelői jó hangulatban, közösségben, minőségi programok és vegán vacsora mellett üdvözölhessék az új évet.

Programajánló 

Tíz ingyenes fehérvári program karácsonyig, amit érdemes kipróbálni

Élő adventi naptár, fényüzenet küldése a Püspöki Palota homlokzatán, zenélő padok és fényjáték, egészséges szaloncukrok készítése, karácsonyi manókereső – csak néhány a remek ingyenes programok közül, amelyek a királyok városában várnak ránk az adventi időszakban.

fmc.hu
Programajánló 

Adventi geotúra, csillagles és karácsonyi kézműveskedés

Hazánk nemzeti parkjai karácsony közeledtével is színes programokkal várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt. Ellátogathatnak az agostyáni ökofaluba, részt vehetnek egy gerecsei csillagtúrán, karácsonyi ajándékokat készíthetnek, vagy akár felfedezhetik a dörgicsei mészkőparadicsomot, továbbá a Balaton-felvidéki kis település három csodálatos középkori templomát. 

Programajánló 

Táncban mondják el, hová tart az emberiség

Duda Éva társulata Utópia címmel készít új darabot, amelyben a jelen valóságával szembesít. A december 7-én és 8-án a Trafóban látható előadás a globális felmelegedés és a migráció, az emberi kapcsolatok és az elidegenedés témáját is érinti.

Programajánló 

Makers' Market x Christmas a Madách téren

Az év legkedvesebb karácsonyi dizájnvására különleges alkotókkal és családias légkörrel várja a tudatos ajándékok rajongóit.

Programajánló 

Pici Piac, karácsonyi hangulatban

Budapest legnépszerűbb baba-mama-gyerek dizájnervására új helyszínen várja a környezetbarát, kézműves termékek iránt érdeklődő vásárlókat.

Programajánló 

A Mikulás idén is ellátogat a Budakeszi Vadasparkba

December 8-án, egy remélhetőleg hóval borított szombaton, a Budakeszi Vadaspark lesz a Mikulás föld körüli útjának következő állomása.

Programajánló 

Madárgyűrűzés a Jági-tónál

Télen a Jági-tónál kihelyezett madáretetőnél hatalmas a sürgés-forgás. Egymást követik sorban a madarak a finomabbnál finomabb falatokért. Hogy megismertessék az érdeklődőkkel az etetők gyakori madarait, A Duna–Ipoly Nemzeti Park munkatársai téli madárgyűrűzési bemutatót tartanak.

Programajánló 

Szimpla Slow Lifestyle Market

Az advent, a december sokaknak a kapkodásról, a rohanásról szól. Mielőtt belevetnénk magunkat az ünnep előtti sürgés-forgásba, látogassunk el a Szimplába, hogy lelassuljunk, feltöltődjünk, és tippeket kapjunk a kiegyensúlyozott készülődéshez.

Programajánló 

SzimPLANT 4 – belvárosi dzsungelmóka

Egy igazi, feltöltős délután kicsiknek és nagyoknak az urbánus kertészkedés és felelős gondolkodás jegyében.

Programajánló 

ÁllatiJÓ Adventi Vásár

Immár hagyománnyá válik, hogy a budapesti adventi és karácsonyi vásáron az állatvédelem is képviselheti magát. 2018 novemberében a Vörösmarty téren 16 szervezet összefogásban osztozik a Karitatív elnevezésű Faházikón.

Programajánló 

Zero waste is the new black

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a RePityke és a PINKPONILO filmvetítésekkel, beszélgetésekkel, workshopokkal és vásárral várja a „zero waste” és hulladékmentésség kérdései iránt érdeklődőket a Palomában. 

Programajánló 

Kalandozás a superfoodok világába

A Hulladék Munkaszövetség Zöld Kalandozások előadás-sorozatának középpontjában idén ősszel az étkezés, az élelmezés áll. 

Programajánló 

Növényi kommunikáció és a mikorrhizagombák

Parádi István előadása a régóta feltételezett, sokáig láthatatlan és mérhetetlen, ám a modern tudományos eszközökkel már feltérképezhető növényi kommunikáció kutatásába kísérel meg egy rövid bepillantást nyújtani.

Programajánló 

Olvadó jégmezők – a Klímabarátok és a Kalifa estje

Érdekel a klímaváltozás? Szeretnéd tudni, milyen egyéni és közösségi szintű cselekvési lehetőségeink vannak? És hogy miként kapcsolódik mindez a himalájai expedíciók  világához? Akkor gyere el a Klímabarátok és a Kalifa Csapat közös decemberi rendezvényére! 

Programajánló 

Kutatóhelyek Tárt Kapukkal

2018-ban az MTA Ökológiai Kutatóközpont ötödik alkalommal rendezi meg a Kutatóhelyek Tárt Kapukkal rendezvényt az MTA ÖK Duna-kutató Intézet 2014-ben birtokba vett budapesti, Karolina úti székházában.

Programajánló 

Mit rejt a ködös november?

November 24-én családi napra várják az őszi erdő szépségei iránt érdeklődőket a Duna–Ipoly Nemzeti Park munkatársai. 

Programajánló 

Klímabarát esték a Hegyvidéken

A Hegyvidéki Zöld Iroda és a Klímabarát  Települések Szövetsége „Klímabarát esték” címmel programsorozatot indított a Barabás Villában.

Programajánló 

Geotúra és Garda Fesztivál Tihanyban

A geotúraszezon nem ért véget, hanem most kezdődött el igazán! A lombok takarásától megszabadult, teljes pompájukban kibontakozó sziklafalak és egyéb geológiai tünemények azok számára is újszerű élményt nyújthatnak, akik megcsodálták őket már más évszakban!