2018. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Programajánló 

Aszálytól az özönvízig – fókuszban a csapadék a Múzeumok Éjszakáján

Idén június 23-án, Szent Iván éjjelén, az év legrövidebb és legizgalmasabb éjszakáján az Országos Meteorológiai Szolgálat új programmal várja a meteorológia iránt érdeklődőket a Kitaibel Pál utcai főépületében és Pestszentlőrincen, a Marczell György Főobszervatóriumban is.

Programajánló 

WWF Nagy Ugrás – együtt a folyókért!

Európa-szerte fontos üzenetet közvetít a Nagy Ugrás: arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen fontos az ember és a természet közötti harmónia újjáélesztése. A WWF Magyarország idén is felhívja a településeket és a közösségeket, hogy rendezzék meg a Nagy Ugrásukat, csobbanjanak együtt 2018. július 8-án délután 3 órakor!

Programajánló 

Múzeumok Éjszakája a Magyar Természettudományi Múzeumban

Kalandos délután kicsiknek és boszorkányos éjjel inkább nagyoknak. A múzeum látogatói a valóság és a mítosz határán egyensúlyozva küzdhetik magukat végig az természet és az okkult tudományok útvesztőjében, megszerezve azt a tudást, mellyel alkalmassá válnak az éjféli közös boszorkányidézésre... netán boszorkányégetésre.

Programajánló 

Gólya Road Show – 2018

Minden év júniusának közepén az MME munkatársai – immáron évtizedek óta – felkeresik a fehér gólyák fészkeit, hogy meggyűrűzzék a fiókákat. Az eseményre szeretettel várják azokat az érdeklődő lakosokat, akik szeretnének testközelből találkozni egy gólyafiókával.

Programajánló 

Rózsaünnep a Fővárosi Állatkertben

Péntektől vasárnapig rózsás programokkal várja a közönséget a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol a rózsákhoz, valamint egyes állatokhoz kapcsolódó bemutatókkal készülnek. A Rózsa család- vagy keresztnevűek ezen a három napon díjmentesen kereshetik fel az állatkertet.

Programajánló 

Negyedszer csatlakozott Magyarország az Európai Fenntarthatósági Hét rendezvényhez

Magyarország negyedik alkalommal csatlakozott az Európai Fenntarthatósági Hét című rendezvénysorozathoz, amelyre idén május 30. és június 5. kerül sor. A hét folyamán számos szórakoztató és ismeretterjesztő rendezvény közül választhatnak az érdeklődök.

Programajánló 

Magyar Nemzeti Parkok Hete – programkínálat a Fertő–Hanság Nemzeti Parkban

A 2018. május 28-június 03-ig tartó Magyar Nemzeti Parkok Hete országos rendezvénysorozathoz kapcsolódóan a Fertő–Hanság Nemzeti Park szervezésében az idén is többféle szabadtéri program közül választhatnak az érdeklődők.

Programajánló 

Legyél te is klímahős!

Aki kevesli a gyereknap nyújtotta vidámságot, június 3-án a Magyar Természettudományi Múzeum és a Pesti Est szervezésében megrendezésre kerülő fenntarthatósági forgatagban folytathatja a mókát – és ha minden próbát kiáll, akár klímahős is lehet! 

Programajánló 

Gyerekek, gyertek a zöldbe!

Május utolsó hétvégéjén a gyerekeké a főszerep. Ezer érvet sorolhatnánk fel – ahogy korábban meg is tettük – amellett, miért jó a gyereknek a természetben töltött idő. Vigyük el hát őket a zöldbe, annál is inkább, mert minden bizonnyal a nyugodt erdei tisztások jelentik a legfelnőttbarátabb helyszínt ezen a hétvégén... Az erdeiprogramok.hu számos lehetőséget gyűjtött csokorba május 25–26-ára.

erdeiprogramok.hu
Programajánló 

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő – 2018

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál mára a régió egyik kiemelkedő természet- és környezetvédelmi eseménye lett. A rendezőknek a szakma és a média támogatásával sikerült elérnünk, hogy a fesztivál idején a figyelem Gödöllőre, a természeti értékeinkre és azok védelmére irányuljon.

Programajánló 

Rengeteg élmény vár rád a természetben – hétvégi programajánló

Bár a májusi idő szeszélyes, azért nem nehéz kiválasztani egy-egy érdekes szabadtéri családi programot a pünkösdi hétvége kínálatából. Orchideák között az ócsai lápréten, rákosivipera-mustra Kunpeszéren, medvehagymatenger a Mecsekben, éjszakai túra a Mátrában, őrségi pünkösdölés, kilátások a Pannonhalmi-dombságban és evezés a Körös-holtágban. Kár lenne a négy fal között tölteni a hétvégét!

turistamagazin.hu
Programajánló 

Mindenkinek jár egy Gazdi! – Tavaszi nyílt nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonában

A HEROSZ Budapesti Állatotthona idén is szeretettel vár minden két- és négylábú érdeklődőt május 26-án nyári nyílt napjára, ahol az egész család egy izgalmas, vidám napot tölthet el állatbarátokkal, az otthon védenceivel, dolgozóival és önkénteseivel. Idén a nyílt nap otthont ad a Border Collie fajtatalálkozónak is, ahol bemutatkozik a Border Collie Fajtamentő és Rehabilitációs Egyesület.

Programajánló 

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok

2018. május 25–27. között 27 helyszínen várják ingyenes filmvetítésekkel, szemléletformáló családi és diákprogramokkal a nagyvárosok mozijai, művelődési házai és a nemzeti parkok látogatóközpontjai az érdeklődőket.

Programajánló 

Nyolc koncertet kínál a Zenés Állatkerti Esték programsorozat

Nyolc koncertet kínál a Zenés Állatkerti Esték programsorozat július 4. és augusztus 22. között a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A fellépők között lesz többek mellett Hernádi Judit, Szinetár Dóra és Malek Andrea is.

Programajánló 

XX. Bükk–Aggtelek kerékpártúra

Az Európai Nemzeti Parkok Napján, május 26-án  kerékpártúra indul a Bükki Nemzeti Parkból az Aggteleki Nemzeti Parkba, Szilvásváradról az aggteleki Baradla-barlangig. 

Programajánló 

Birtokolj kevesebbet, élj többet – SimpliCity fesztivál

A SimpliCity fesztivál a rend, a tudatosság, a harmónia, a felelősségvállalás rendezvénye, ahol nem mellesleg egy deka szemét sem keletkezik. Magyarország és talán a világ első fesztiválja, ahol bárki megtapasztalhatja, hogyan élhet teljesebb életet kevesebbel, és lehet egyszerűen jól.

Programajánló 

Újra nyit a lepkeház a szegedi egyetemi füvészkertben

Újra megnyitja kapuit szombaton a Szegedi Tudományegyetem arborétumának trópusi lepkekertje, melyben a növényi sokféleség mellett az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetők meg karnyújtásnyi távolságból – tájékoztatta Németh Anikó igazgató az MTI-t.

Programajánló 

Felfedezők napja: fókuszban a klímaváltozás

Az éghajlatváltozásra fókuszál idén a Felfedezők napja – Kutatóexpedíciók Fesztiválja, amelyet szombaton rendeznek meg a Millenárison.

Programajánló 

A divat valódi ára – Zöld Kalandozások 3.

Mengyán Eszter, a Holy Duck! blog alapítója egy évig nem vett ruhát, és túlélte. De vajon biztos ez a megoldás? Május 9-én, a Hulladék Munkaszövetség Zöld Kalandozások-sorozatának harmadik előadásán kiderül!

Programajánló 

Virágritkaság a Mecsekben – Bazsarózsatúra április 28-án

A világon már csak hazánkban találkozhatunk bánáti (más néven bánsági vagy mecseki) bazsarózsa életképes populációival. A Duna–Dráva Nemzeti Park által szervezett bazsarózsanéző túrán április 28-án saját szemünkkel is megcsodálhatjuk ezt a valódi növényritkaságot, természetes élőhelyén.