2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

Lótusznapokon várják a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkertben

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató programok, tánc-, jóga- és harcművészeti bemutatók várják a látogatókat a hétvégén a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében.

Programajánló 

Késő esti programokkal várja a látogatókat a Szegedi Vadaspark

A vadasparkba látogatók India élővilágával ismerkedhetnek, és ízelítőt kapnak a klasszikus dél-indiai táncokból is.

Programajánló 

Augusztusban falkanapokat rendeznek Aggteleken

A különleges fesztiválon betekinthetünk a farkasok, hiúzok, medvék mindennapjaiba.

Programajánló 

Ingyenes nyílt napon ismerkedhetünk a Balaton élővilágával Tihanyban

Július 16-án, pénteken 9 és 16 óra között ingyenesen látogatható nyílt napot tartanak az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézet tihanyi székhelyén. A Nyílt Nap a Limnológián című rendezvény célja, hogy bepillantást nyújtson a nagyközönségnek a Balaton élővilágába, valamint az intézetnek az édesvizek környezettani kutatására irányuló kiterjedt tevékenységébe.

Programajánló 

Nyeregre fel! – Tematikus kerékpártúrák a Hortobágyi Nemzeti Parkban

A nyári szezonban, július 1. és augusztus 31. között minden héten garantált túrákat indít a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztálya.

Programajánló 

Tiszavirágok, holdséták és izgalmas tanösvények is várják a Hortobágyi Nemzeti Parkba látogatókat

Javában zajlik a tiszavirágzás, vagyis a kérészek tömeges megjelenése a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, ahol több helyszínen is megfigyelhető a tiszavirágok nászrepülése – hívta fel a figyelmet az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében az Agrárminisztérium.

Programajánló 

Éghajlatváltozás a mindennapokban – online előadás

Mit tehetünk a klímaváltozás ellen, és hogyan alkalmazkodhatunk a hatásaihoz? A ferencvárosi önkormányzat ingyenes, online, kerületi fókuszú előadássorozatának utolsó része az egészség és az egyéni alkalmazkodás szempontjait járja körbe.

Programajánló 

Akciónap és workshop a klímavédelem jegyében

Az Európai Bizottság az európai éghajlati paktum keretében akciónapot indít, amelyhez online workshopot is szervez Harcsa Veronika és Tóth Andi (Háztartásom hulladék nélkül) részvételével. A kampány mindenkit arra ösztönöz, hogy megtalálja a legjobb módját annak, hogyan járulhat hozzá a jövő és egyben a bolygó védelmét elősegítő mozgalmakhoz. 

Programajánló 

A Mátrában idén is Muzsikál az erdő

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2021-ben a 18. évadához érkezett. A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat 2021. július 3–11. között kerül megrendezésre.

Programajánló 

Levendula- és rózsanapokat rendeznek Szegeden az egyetemi füvészkertben

A számtalan virág mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, színházi, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat a hétvégén.

Programajánló 

Levendulás-templomos geotúra Dörgicsén

Aki szereti a lankákba simuló kora középkori templomokat, kíváncsi különleges bányák különleges mészkőfejtési technikáira, aki szeretné látni a nyugati országrész legszebb karrmezőjét, akinek meglódítja a fantáziáját, hogy mi az ördög lehet az az ördögszántás!? – annak ott a helye a Balaton-felvidéki Nemzeti Park következő geotúráján.

Programajánló 

Különleges programokkal készül a Szent Iván-éjre a Fővárosi Állat- és Növénykert

A Szentivánéj az Állatkertben program a nyári vakáció indításaként, hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre a csillagászati nyár kezdetén. 

Programajánló 

Csodálatos lepkékkel várja a látogatókat a megújult Szegedi Tudományegyetem

A járvány miatti kényszerű zárvatartás idején egy multifunkcionális épülettel, újraaszfaltozott utakkal, felfrissített japánkerttel, azon belül egy új tori kapuval és egy megújult rendszertani gyűjteménnyel lett gazdagabb a botanikus kert.

Programajánló 

Háromnapos programsorozat várja a Gemencbe látogatókat a pünkösdi hétvégén

A Pörbölyi Ökoturusztikai Központban kézműves játékok, kiállítás, vezetett gyalogtúra, lovas fogatozás, kürtőskalács, méz- és lekvárkülönlegességek várják a kirándulókat. 

Programajánló 

Változatos nyárindító programkínálatot nyújtanak a nemzeti parkok

Romantikus csillagles, baráti kerekezés, kalandos vízitúra, orchideakeresés vagy madárhangverseny – ilyen változatos kínálattal várja az érdeklődőket Magyarország tíz nemzeti parkja. A nyár közeledtével biztonságos és megfizethető programok közül válogathatnak a látogatók – hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium.

Programajánló 

Duna Múzeum: nemzetközi díjat nyert és május 15-től újra látogatható a VízEUM

Hazai elismerések sora után – mint például a Múzeumpedagógiai Nívódíj különdíja vagy az Év Kiállítása cím kiérdemlése 2020-ban – idén a nemzetközi muzeológusszakma is kiválónak értékelte a Duna Múzeum munkáját, ezt bizonyítja az Európai Múzeumi Fórum pályázatán elnyert különdíj is.

Programajánló 

13 zöld program a Föld napja jegyében

Minden év április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Ezen a napon minden évben az ökotudatosságot mélyítő, a környezetünkkel és annak védelmével kapcsolatos ismeretszerző eseményekbe van lehetőségünk bekapcsolódni. A Funzine idén olyan programokat gyűjtött egy csokorba, amelyekből a jeles napot követően is meríthetünk a környezettudatosságunk fejlesztéséhez.

funzine.hu
Programajánló 

Szabadtéri és online programot szervez a Föld napjára az ELTE Füvészkert

Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, amelyet a jubileumhoz méltó programsorozattal terveznek megünnepelni.  

Programajánló 

Miért sikertelen a klímaváltozás elleni harc? – Online előadás

A klímaváltozásról szóló izgalmas, tudásalapú előadással kedveskedik az érdeklődőknek a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.

Programajánló 

Élőszobor-bajnokságot hirdetett a Trash Art

Az idén először megvalósuló versennyel – az élő szobrokkal, a szobrok történetével, az újrahasznosítható anyagokból készülő installációkkal – a szervezők új színt, újfajta értelmezést és hangulatot szeretnének adni a Trash Art Magyarország programnak.