2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Programajánló 

Utazás a fogyasztás körül – Science Cafe a Szatyorban

A Science Café műfaja a tudományos eredmények és a mindennapok  tapasztalatainak találkozására biztosít teret. A közös két órában alkalmanként egy-egy téma tudományos újdonságait, érdekes kutatási eredményeit járhatják körül viszonylag kötetlen formában a Szatyorba látogatók.

Programajánló 

A természet határai – meddig használhatjuk (ki)?

A Háló Közösségi és Kulturális Központ „Társadalmi ökoszisztémák – tudományos ismeretterjesztés közösségi térben” címmel előadássorozatot indít. 

Programajánló 

Szeretettel ölel az Állatkert!

Valentin-nap alkalmából idén is „Ölelés” dupla belépőjegy akcióval várja a látogatókat a Fővárosi Növény- és Állatkert.

Programajánló 

Kibővült tartalommal jön májusban a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

A gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál mára nemcsak az ország, hanem a régió egyik legnagyobb filmes és természet-, illetve környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett. Az idén május 24–26. között sorra kerülő ötödik fesztivál mottója: Természet- és környezetvédelem a művészet és a játék erejével.

Programajánló 

Manófaktúra a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban

Mesés kézműves programsorozat 4–10 éveseknek a kispesti Üllői úti Könyvtárban minden pénteken 17 órától.

Programajánló 

Mimó és Csipek az erdőben – ökobábszínház

„Kalandozz az erdőben a két környezettudatos mesehőssel, Mimóval és Csipekkel. Ismerd meg barátaikat, és tudd meg, ki képes még egy elromlott léghajót is megjavítani!” A zenével, interaktív elemekkel gazdagított bábelőadás feledhetetlen élmény minden gyermek számára.

Programajánló 

Szépítő Természet Műhely a Klebelsberg Kultúrkúriában

Hogyan óvhatjuk bőrünket természetes natúrkozmetikumokkal, szépítő és tisztálkodószerekkel? Előadás és tanácsadás a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Programajánló 

A madáretetőn túl

Tudj meg mindent a téli vadetetésről a Pákozd-Sukorói Vadasparkban!

Programajánló 

Csak itt láthatsz vöröshasú makit és fekete bőgőmajmot: 30 éves a Szegedi Vadaspark

Harminc éve látogatható Magyarország legfiatalabb, ugyanakkor legnagyobb területű, 45 hektáros állatkertje, a Szegedi Vadaspark. Egyik nevezetessége volt már a kezdetekben is, hogy az állatok a megszokottnál nagyobb, természethű kifutókba kerültek. Állományukban kb. 200 faj mintegy 2000 egyedét láthatjuk.

Programajánló 

Irány a természet műhelye!

Ahogyan elődeink rácsodálkoztak az égbolt fényeire vagy a tűz melegére, a Csodák Palotájában a gyerekek (és a gyereklelkű felnőttek) is felfedezhetik a világot, amelyben élünk.

Programajánló 

Megállítható a klímaváltozás?

Határtalan tudás címmel indít rendezvénysorozatot a Közép-európai Egyetem. A rendezvénysorozat első, február 7-én esedékes előadásai a globális felmelegedéssel és annak hatásaival foglalkoznak.

Programajánló 

Mentsd meg a Balkánt! – Filmvetítés és beszélgetés

A Balkán az érintetlen vízfolyások utolsó európai paradicsoma. Most több mint 3000 db vízerőmű áll tervezés vagy előkészítés alatt a festői régió területén.

Programajánló 

Jégzenei fesztivál várja az érdeklődőket az Olasz Alpokban

Színházzá alakítottak egy 2600 méter magasan fekvő iglut az olasz Alpokban, a Vermiglióban lévő létesítményben jégzenei fesztivált rendeznek több mint 60 koncerttel a programban három hónapon át.

Programajánló 

Zöld szerelem vasárnap – Kiskertpiac az Anker'tben

A kiskertpiac egy olyan vásártér, ahol a virágok, palánták, magok és kerti mindenfélék mellett természetközeli ékszereket, a szabadtéri otthon dizájn- és vintage kiegészítőit, valamint termelői finomságokat is találni.

Programajánló 

Mag-Varázs Óbudán

Január 12-én szeretettel várják a természet és a kézműveskedés szerelmeseit egy kis téli fabrikálóra az Ezüsthegyi Könyvtárba.

Programajánló 

Metamorfózis – Ember és természet kapcsolata az Által-ér völgyében

A Tatabányai Múzeum állandó kiállítása a történeti ökológia megközelítését alkalmazva azokat a folyamatokat mutatja be, amelyek a környezethez történő alkalmazkodás során a kultúra és a környezet átalakításához vezettek.

Programajánló 

Trópusi kincskereső – kertészkedés gyerekeknek

A Szamóca Kiskertész Műhely programjainak célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez.

Programajánló 

Téli kalandozás Salföld kincsei mentén – nem csak a kövek nyomában!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park geotúráján a Káli-medencének egy olyan területét fedezhetjük fel, amely a téli időszakban is jól járható, és az útvonalra felfűzött látnivalók talán még mutatósabbak, fenségesebbek ebben a fagyos évszakban.

Programajánló 

Búcsúznak a dinoszauruszok Szegedtől

Már több mint kilencvenezren látták a szegedi Móra Ferenc Múzeum dinoszauruszkiállítását. Az eredeti fosszíliákat, valós méretű csontváz- és állatrekonstrukciókat bemutató tárlat vasárnapig tekinthető meg.

Programajánló 

Jó(l)lét a nemnövekedésben? – A Klímabarátok rendezvénye

A 2019-es Klímabarát Esték rendezvénysorozat évadnyitó eseményének előadója Vincent Liegey, a Nemnövekedés Mozgalom szószólója lesz.