2018. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Programajánló 

Daruleseket tartanak a Szegedi Fehér-tónál

Az ősz egyik leglátványosabb természeti eseményének lehetnek szemtanúi azok, akik ellátogatnak a Szegedi Fehér-tónál szombaton kezdődő darulesek egyikére – tájékoztatta a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság az MTI-t.

Programajánló 

Földünkért Világnap a Sas-hegyi Látogatóközpontban

1991. október 21-én született meg a Földünkért című élővilág-megőrzési stratégia. Az évfordulón világszerte a természet megismerésére és megóvására koncentráló programokkal ünnepelhetnek az érdeklődők.

Programajánló 

Főszerepben a vizslák – a vasárnapi közönségnapra mindenkit várnak

Íjászat, erdei iskolai foglalkozás és kutyás bemutató is várja az érdeklődőket a hétvégi Országos Vizsla Főverseny utolsó napján Soponyán. A vizslák ma már a hungarikumok sorát gyarapítják, és nem csak Magyarországon sztárok.

Programajánló 

A hétvégén minden a gesztenyéről szól Velemben

Zenés-táncos gasztronómiai hagyományőrző ünnepre és vásárra invitálják az ősz jellegzetes termésének kedvelőit a Velemi Gesztenyenapok szervezői. Október 13–14. között gesztenyés ételeket, süteményeket, de akár gesztenyés sört is kóstolhatnak a Vas megyei községbe látogató vendégek.

Programajánló 

Barlangtúrák és családi foglalkozások szombaton a Baradla-barlangban

Barlangtúrák, barlangi koncert, a természetvédelemről szóló interaktív minielőadások is várják a családokat a Baradla-barlangban szombaton.

Programajánló 

A hétvégén madármegfigyelésre fel!

Az Európai Madármegfigyelő Napok programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényre október 6–7-én kerül sor. 

Programajánló 

Az újrahasznosítás guruja is előad a budapesti fenntarthatósági konferencián október 5-én

A VERGE Vanguard Awards díjjal kitüntetett, a chipses zacskóból locsolókannát, cigarettacsikkekből köztéri padokat, tengeri szemétből samponos flakont gyártó magyar származású Tom Szaky, a TerraCycle alapítója és ügyvezetője Budapesten ad elő, a The Universal Sea – Pure or Plastic?! konferencián.

Programajánló 

Idén is állatok világnapja a Rexnél!

1991 óta az állatvédő szervezetek és állatkertek rendszeresen tartanak az állatok világnapjához kapcsolódó rendezvényeket. Ezt a hagyományt követve a Rex Kutyaotthon Alapítvány bízik benne, hogy az állatok szeretete jegyében idén is megtelik a Rex Állatsziget a gyerekek kacajával!

Programajánló 

Programkavalkád a budapesti Állatkertben az állatok világnapja alkalmából

Az idei Állatszeretet Fesztivál csütörtöktől vasárnapig tart a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A fesztivál voltaképpen az állatok világnapjának négy napon át tartó rendezvénysorozattá kibővített állatkerti változata, amelyen érdekes programokkal várják a családokat és a tanulmányi csoportokat.

Programajánló 

Október első szombatján irány a XV. Bükkszentkereszti Gombanap!

Ősszel is érdemes ellátogatni Bükkszentkeresztre, ebbe a romlatlan szépségű kis hegyi faluba, ahol október 6-án szombaton, a XV. Bükkszentkereszti Gombanapon izgalmas gasztronómiai ínyencségekkel és változatos programokkal kényeztetik majd a látogatókat.

Programajánló 

Az állatvilág csodáit mutatják meg Debrecenben

A debreceni állatkert az állatok hetén, október 1-jétől 7-ig tematikus foglalkozásokkal, állatbemutatókkal és kedvezményekkel várja a gyerekeket.

Programajánló 

Közös szemétszedés a Gellért-hegyen – szeptember 29-én

Közös szemétszedéshez verbuvál életerős, természetbarát önkénteseket a FIRST Craft Beer csapata a Hadikkal és a Szatyor Bár és Galériával összefogásban. A Gellért-hegy megtisztítása egy kis lépes az emberiségnek, hogy egy kicsit élhetőbbé tegyük ezt a bolygót – és egy jó program bárkinek.

Programajánló 

Családi nap Királyréten – A gombák csodálatos világa

A Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében családi körben fürkészhetjük az őszi erdőben a gombák titkait  – szülők, nagyszülők, keresztszülők és gyermekeik. Ehető és mérgező gombák. Szépek és kevésbé szépek. Vicces kinézetűek. A gyűjtés csak fényképezőgéppel történik!

Programajánló 

Bűvös erdő – boszorkányos küldetés a Vajdahunyadvárban

Bűvös erdő címmel kiállítás és játék várja a Vajdahunyadvár látogatói szeptember 22-től november 4-ig.

Programajánló 

Októberben többször is érdemes kilátogatnia Hortobágyra!

Látványos programok helyszíne lesz az elkövetkező hetekben a puszta: távcsöves égboltkémlelés, daruvonulás, behajtási ünnep várja a természetet kedvelőket.

Programajánló 

„Legyél TE is Eleven!” – Fenntarthatósági Nap az Akvárium Klubban

A Telekom 2018. szeptember 29-én tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Fenntarthatósági Napot az Akvárium Klubban. Az idei fesztiválkonferencia központi témája az „elevenség”.

Programajánló 

Országos geocachingverseny a magyar erdőgazdaságok népszerűsítésére

Az Agrárminisztérium és a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő együttműködésében 2018. szeptember 10-én elindult az ország eddigi legnagyobb tematikus geocachingversenye, 76 darab geoláda kihelyezésével.

Programajánló 

Európai Mobilitási Hét

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon is.

Programajánló 

A Mecsek őskori leleteit bemutató kiállítás nyílt a pécsi állatkertben

A Mecsek és a Villányi-hegység hajdanvolt élővilágának maradványait – köztük őskori medvekoponyát, mamutbordát és tengeri fosszíliákat – bemutató új kiállítás nyílt péntektől a pécsi állatkert aulájában.

Programajánló 

Terítéken a természet kincsei az Agostyáni arborétumban

A „Gerecse gyöngyszemében”, az Agostyáni arborétumban szeptember 8-án nagy szeretettel várják a természet és a természetesség kedvelőit színvonalas kézműves kirakodóvásárral, népi mesterségek bemutatójával, őszi ízek kavalkádjával és gasztronómiai kuriózumokkal.