2018. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Tatai Vadlúd Sokadalom – 2017. november 25.

„A Tatai Vadlúd Sokadalom egész napos rendezvénysorozatával elsősorban a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük. Nem hangos fesztivál ez, nem egymást érő koncertek és kirakodóvásárok kavalkádja, mégis ünnep, igazi fesztivál ez a maga módján. Olyan fesztivál, amelyen a látványosságról és a hangulatról a sokezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk” – vallják a szervezők.

A Tatai Vadlúd Sokadalom nemcsak a vadludak sokadalma, hanem a madarászoké, természetvédőké is. 

Amitől e látványosság azonban Európa-szerte egyedülálló, az az, hogy az Öreg-tó az egyetlen olyan madárpihenőhely, amelyet egy város szinte teljesen körülvesz. Nem is akármilyen város! Tata, a „Vizek Városa” Magyarország legjelentősebb vízi várával, a barokk építészet megannyi műemlékével és persze a modern kor épületeivel olyan keretet nyújt a madármegfigyeléshez, amelyet látni kell! A természet és kultúra e szerencsés találkozása az, ami Tatát egyedülállóvá és varázslatossá teszi. 

A Tatai Vadlúd Sokadalmat 2001 óta rendezi meg a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület.

A rendezvény sokszínű programja az alábbi linken érhető el.

Neked ajánljuk
Drasztikusan visszavágnák a légszennyezést Magyarországon Így szembesülnének a popkultúra alakjai az ökológiai katasztrófákkal „Lakóhelyem és a gyógynövények” – plakátpályázat Az EB és Bill Gates tiszta energiákkal foglalkozó befektetési alapot hozott létre Aszály: nemcsak az Ínség-szikla, hanem egy második világháborúban elsüllyedt hajó is felszínre került
Tovább a forrásra: vadludsokadalom.hu
Vissza
Hírfolyam