2018. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Téli fotótúra a Tisza-tónál

Aki szereti a természetet és szívesen fotózza is, ne hagyja ki a Szabics kikötő fotótúráit! A Tisza-tavon 2017. 11. 18-tól szombatonként háromórás szervezett túra keretében örökíthetjük meg az itt telelő madarakat, és a madáretetés műhelytitkaiba is betekintést nyerhetünk.

November elején, a hideg idő beálltával megkezdődött a Tisza mellett áttelelő madarak etetése a tiszaörvényi Tiszavirág ártéri sétaút és tanösvény mellett. A madáretetés több fajt érint és több hónapon át folyamatosan tart. A Szabics kikötő nemcsak természetvédelmi célzattal, hanem környezeti nevelési és turisztikai céllal is eteti novembertől a Tiszavirág ártéri sétaúton áttelelő madarakat.

A sétaúton felállított madáretetők pezsgő világát egy tükrös üveggel felszerelt, az etetőre érkező madaraktól alig néhány méterre felállított, megfelelően álcázott lesből testközelből figyelhetjük meg. A kihelyezett eleségre érkező cinegékről, tengelicekről, zöldikékről csodálatos madárfotók készülhetnek. A szerencsésebbek akár meggyvágót és harkályokat is lencsevégre kaphatnak.

S mindezt a madarak legkisebb zavarása nélkül tehetjük, hiszen a zárt lesben, a tükrös üveg mögött végig rejtve maradhatunk a zavarásra érzékeny madarak elől. A madáretetés „műhelytitkairól” képzett szakvezetőktől kaphatnak bővebb ismereteket az érdeklődők.

Érintse meg Önt is a természet a Tiszavirág ártéri sétaút és tanösvényen!

Előzetes bejelentkezés szükséges!
Tel.: +36/70 364 1890
E-mail: info@szabicskikoto.hu

Árak: 
Felnőtt: 1500 Ft
Diák, nyugdíjas: 1000 Ft

Tovább a forrásra: szabicskikoto.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„A nap fotói” a National Geographicról „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára „Ember és természet” fotópályázat 2018 „Erdő és ember” – fotópályázat 10 csodálatos hely a téli Erdélyben és Székelyföldön