2019. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két hét múlva újra zakatol a Bükk legritkábban járó kisvasútja

Január 20-án újra zakatolás visszhangzik majd a Lillafüred és Varbó közti erdőben. Az egyszeri alkalommal közlekedő járathoz vezetett erdőismereti túra is kapcsolódik. A Lillafüredi Erdei Vasút mahócai mellékvonala egyike annak a kevés kisvasútnak, amely a mindennapi forgalom megszűnése után is fennmaradt.
 
 

Bár a pálya elkerüli a tömegeket vonzó kirándulóhelyeket, ideális kiindulópontja a tágabb környéket felfedező túráknak, akár Tardona, Varbó vagy Ómassa felé. A január utolsó előtti hétvégéjén induló különvonat programja ez utóbbi irányban vezetett erdei túrát is kínál a vasút lillafüredi fővonalának végállomására, Garadnára.

A közepes nehézségű, mintegy négyórás túrát szakavatott erdész vezeti, aki a nevezetes pontokon meg-megállva avatja majd be az érdeklődőket az erdőgazdálkodás rejtelmeibe, különös tekintettel a téli jellegzetességekre. Aki inkább kényelmesen ülve figyelné meg a tájat, rövid mahócai állás után természetesen vissza is vonatozhat Miskolcra a különjárattal.

  • Indulás: január 20. 09.30 Miskolc, LÁEV Dorottya utcai végállomás
  • A különvonat visszaindulása Mahócáról: 11.30
  • Az erdei túrát választók a lillafüredi fővonal késő délutáni menetrend szerinti járatával, 15.15-kor indulhatnak vissza Garadna végállomásról Miskolc felé.
  • A programra előzetes regisztráció szükséges a kisvasut@eszakerdo.hu e-mail-címen.
A kisvasút ünnepi kivilágításban
Fotó: www.laev.hu
Neked ajánljuk
Muzsikál az erdő a Körösök völgyében – Programok Gyulán és környékén Muzsikál az erdő a Körösök völgyében – Programok Gyulán és környékén Erdély Grand Canyonja, a szászsebesi Vörös-szakadék (képgalériával) Ideje sportot csinálni a megújuló energiából A nukleáris energiára is szükség van a klímavédelmi célok eléréséhez
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam