2019. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bükkaljai kőkulTÚRA január 13-án

2018-ban is folytatódik a kitüntetett bükkaljai kőkultúra főbb látnivalóit és legérdekesebb helyszíneit bemutató Bükkaljai kőkulTÚRA túrasorozat. Január 13-án, szombaton Novaj és Ostoros kőemlékei kerülnek bemutatásra: kőbújókkal, barlanglakásokkal és egy különleges kőkunyhóval ismerkedhetnek a látogatók.

A túra érinti a Bükkalja tufába vájt ódon borospincéit, hatalmas kőhodályokat, otthonos barlanglakásokat, kőbújókat, patakokon és árkokon átívelő kőhidacskákat, kőfalú házakat, kőkerítéseket, kőpadokat, művészien faragott sírköveket, út menti feszületeket és szobrokat, különleges szurdokokat és természetesen a rejtélyes kaptárköveket is.

A Bükkaljai kőkulTÚRA túrasorozat nem a teljesítményről szól, hanem a Bükkalja kulturális és természeti látnivalóinak megismeréséről. A havonta megrendezésre kerülő, a vidék más és más arcait bemutató túrák kb. 15 km hosszúságú távokat ölelnek fel.

Útvonal január 13-án: Novaj, Hősök tere – Pincesor – Mét-hegyi bújók – Kőfejtő –
Ostoros, Csúnyamunka – Ostoros, Tájpince (itt egy kis meglepetés is vár a túrázókra)

  • Nehézség: könnyű túra
  • Időtartam: 5 óra
  • Találkozóhely: Novaj, Hősök tere (templom előtt)
  • Indulás: 9:15-kor (legkésőbb 9:30-kor)
  • Autóval érkezőknek: javasolt parkolás Ostoroson, a Kossuth Lajos téren, majd onnan az „Ostoros, eszpresszó” elnevezésű buszmegállóból a 8:54-es novaji busszal megközelíthető a találkozóhely (a végállomásig kell utazniuk).

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Jelentkezés>>>

Bükkaljai kaptárkövek Fotó: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (www.bnpi.hu)
 
Neked ajánljuk
A Kányavári sziget – egy külön világ a Kis-Balatonban (videóval) Bennett-kenguru született a debreceni állatkertben (képgaléria) A Vízipók-csodapók kristálypalotája a valóságban is létezik Ennek az appnak köszönhetően eddig 55 millió fát ültettek Kínában A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében
Tovább a forrásra: bukkalja.info.hu
Vissza
Hírfolyam