2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Varázskert a javából: a Budakeszi Vadaspark

Minden eddiginél többen, mintegy 180 ezren keresték fel tavaly a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatfajokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkot, amely idén is számos újdonsággal várja a látogatókat. 

Az intézmény közleménye szerint az elmúlt öt évben folyamatosan növekvő érdeklődés egyaránt köszönhető a tudatos programtervezésnek, a számtalan látogatóbarát fejlesztésnek, az új jövevényeknek, a megújult okostelefonos applikációnak, a népszerű szakvezetéseknek és a vadaspark által kínált szabadidős szolgáltatások egyre bővülő választékának.

Az elmúlt évben számos új elemmel bővült a Budakeszi Vadaspark látnivalóinak sora: elkészült az erdészjátszótér, a vadászati és a „madárbarát kert” tanösvény, megnyitotta kapuit a Budakeszi Dinó Park is. Rekordszámú, mintegy 9000 jegyet váltottak a látogatók a 2017-ben szintén kibővített Budakeszi Kalandparkba is.

Fotó: vadaspark-budakeszi.hu

Tavaly 32 hétvégén kínált kiemelt programokat, látványetetést, tematikus szakvezetést, kisebb-nagyobb állatokat bemutató előadásokat a Budakeszi Vadaspark. Ősszel óvodapedagógiai programot indítottak, az általános iskolásoknak szóló nyári napközis táborok pedig a meghirdetés után szinte egy hét alatt beteltek, nőtt a szakvezetéseken, valamint a 2015-ben indult erdei iskolai programokon részt vevő csoportok száma is.

A Vadaspark több funkcióval is bővítette a már meglévő mobiltelefonos applikációját, továbbá elindította közösségimédia-felületein a Vadasparki pillanatok és A hét állata videosorozatot is.

A szakmai ismeretterjesztés részeként egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az állatok neveléséről szóló bemutatóknak, így a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a vadaspark új neveltjeivel, Pele Pannával és Muffinnal, a muflonnal is. Munkájukat idén mintegy 1100 önkéntes segítette, miközben az örökbefogadások száma is évről évre nő. 

Fotó: vadaspark-budakeszi.hu
Neked ajánljuk
Drónra és okostraktorra vágynak a gazdák „Élet a vadonban” – Képregényrajzoló pályázat Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra Brüsszeli vita az agrárium miatt a klímastratégia kapcsán Óriási delfinmentés történt Ausztráliától délre (videókkal)
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam