2021. július 29., Flóra, Márta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Február 10-én megleshetjük, hogyan vadászik a sas a Dinnyési-fertőn

A Dinnyési-fertő nem is olyan régen még a Velencei-tó szerves része volt, ma is jóformán csak a balatoni vasútvonal és az országút választja el a tó délnyugati részeitől. Védett, biztonságos vizein, nádasaiban számtalan madár talál ideális fészkelő- és táplálkozóhelyet.

A befagyott tavon különleges élményt nyújthat a sas zsákmányszerzésének megfigyelése. Ilyenkor rendszerint a rókát is megleshetjük, amint a jégen settenkedik.

A lihogón ludak és récék mozgatják folyamatosan a vizet, hogy ne fagyjon be, s ezáltal fennmaradjon a táplálkozóhelyük. Emellett ilyenkor a nagy őrgébicstől a fenyőrigón át a kékes rétihéjáig sokféle téli madárvendég látható a fertőn.

A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!

  • HELYSZÍN:Dinnyés
  • TÚRA HOSSZA, IDŐTARTAMA:3 km, 3 óra
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 1500 Ft/fő, kedv./családi: 750 Ft/fő

A jelentkezéssel kapcsolatos további információk a Duna-Ipoly Nemzeti Park honlapján érhetők el.

Neked ajánljuk
Újabb felújításokkal a turistákért a Pilisi Parkerdőben (képgalériával) Íme, a négy új természeti Világörökség-helyszín (képekkel) Csodák szigete, Madagaszkár (természetfilm) A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: dunaipoly.hu
Vissza
Hírfolyam