2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kalandozz éjszaka a Budakeszi Vadasparkban!

Régóta álmodozol egy éjszakai kalandtúráról? Szeretnéd tudni, hogy mitől fényvisszaverős az éjszakai állatok szeme? Kíváncsi vagy, hogy a baglyok mit csinálnak az éj leple alatt? Ha igen, és nem félsz a sötétben, menj el márciusban és áprilisban péntek esténként a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetéseinek egyikére, és vesd bele magad az éjszakai élet titkaiba – kicsit másképp.

A Budakeszi Vadaspark által minden évben megrendezett Éjszakai Kalandtúrák során a látogatók szakvezető kíséretében nyerhetnek bepillantást a vadaspark záróra utáni életébe. A napnyugta után induló túrákon az éjszakai életmódot folytató állatok titkos és kalandos életét leshetik meg, amelyeknek azután kezdődik a napjuk, miután mi már nyugovóra hajtottuk a fejünket. Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még izgalmasabbá, az éjszakai égbolt sejtelmes fényeinek díszlete pedig tovább fokozza az amúgy is vibráló hangulatot.

Fotó: lovecatz / Flickr

Bárki részt vehet a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetésein, aki nem fél a sötétben, szereti az extrémebb kalandokat, és előre regisztrál a lenti időpontok egyikére. A leendő látogató hátizsákjában feltétlenül legyen valamilyen világítóeszköz (zseb- és/vagy fejlámpa), de a melegebb öltözék és a bátor hozzáállás se maradjon otthon.

Az Éjszakai Kalandtúrák időpontjai: 

  • 2018. március  2., 9., 16., 23., 30. (a 16-i időpont betelt)
    Gyülekező a főbejáratnál: 18:00 órakor
  • 2018. április 6., 13., 20., 27. (a 13-i, 20-i és 27-i időpont betelt)
    Gyülekező a főbejáratnál: 19:00 órakor

A program körülbelül 2 órás, a meghirdetett napokon maximum 2x50 fős csoport indulhat. Jelentkezni a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu címen lehet, az üzenet tárgya „Éjszakai túra” legyen. A túrán kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat!

Az Éjszakai Kalandtúrára a felnőttjegy 2200 Ft, a gyerekjegy (2–14 éves korig) 1100 Ft.

Neked ajánljuk
Szünidei állatmustra Szünidei állatmustra Fecskét látok... Az EU az Energia Charta Egyezmény korszerűsítését sürgeti 500 ehető növény is megterem az erdőkertekben (videóval)
Tovább a forrásra: vadaspark-budakeszi.hu
Vissza
Hírfolyam