2020. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kalandozz éjszaka a Budakeszi Vadasparkban!

Régóta álmodozol egy éjszakai kalandtúráról? Szeretnéd tudni, hogy mitől fényvisszaverős az éjszakai állatok szeme? Kíváncsi vagy, hogy a baglyok mit csinálnak az éj leple alatt? Ha igen, és nem félsz a sötétben, menj el márciusban és áprilisban péntek esténként a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetéseinek egyikére, és vesd bele magad az éjszakai élet titkaiba – kicsit másképp.

A Budakeszi Vadaspark által minden évben megrendezett Éjszakai Kalandtúrák során a látogatók szakvezető kíséretében nyerhetnek bepillantást a vadaspark záróra utáni életébe. A napnyugta után induló túrákon az éjszakai életmódot folytató állatok titkos és kalandos életét leshetik meg, amelyeknek azután kezdődik a napjuk, miután mi már nyugovóra hajtottuk a fejünket. Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még izgalmasabbá, az éjszakai égbolt sejtelmes fényeinek díszlete pedig tovább fokozza az amúgy is vibráló hangulatot.

Fotó: lovecatz / Flickr

Bárki részt vehet a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetésein, aki nem fél a sötétben, szereti az extrémebb kalandokat, és előre regisztrál a lenti időpontok egyikére. A leendő látogató hátizsákjában feltétlenül legyen valamilyen világítóeszköz (zseb- és/vagy fejlámpa), de a melegebb öltözék és a bátor hozzáállás se maradjon otthon.

Az Éjszakai Kalandtúrák időpontjai: 

  • 2018. március  2., 9., 16., 23., 30. (a 16-i időpont betelt)
    Gyülekező a főbejáratnál: 18:00 órakor
  • 2018. április 6., 13., 20., 27. (a 13-i, 20-i és 27-i időpont betelt)
    Gyülekező a főbejáratnál: 19:00 órakor

A program körülbelül 2 órás, a meghirdetett napokon maximum 2x50 fős csoport indulhat. Jelentkezni a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu címen lehet, az üzenet tárgya „Éjszakai túra” legyen. A túrán kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat!

Az Éjszakai Kalandtúrára a felnőttjegy 2200 Ft, a gyerekjegy (2–14 éves korig) 1100 Ft.

Neked ajánljuk
Irány a vízpart! – Duna-parti szabadstrandok Irány a vízpart! – Duna-parti szabadstrandok Eresztvényben zárult a Muzsikál az erdő 2020-as programsorozata A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: vadaspark-budakeszi.hu
Vissza
Hírfolyam