2020. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Húsvéti geo-zarándok túra Bakonybélből

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Húsvéti geo-zarándok túrát szervez Bakonybélből 2018. március 31-én. A Bakony egyik legszebb mészkőszurdokának mélyére vezető út legvadregényesebb szakaszán hatalmas sziklafalak hajolnak fölénk, óriási kőtömbök mederbe zuhant darabjaira léphetünk.

Ha közelebb hajolunk hozzájuk, fedeles fagyitölcsérhez hasonló megkövült csigaházak metszetét vagy kidomborodó formáit fedezhetjük fel bennük. Bakonybélben a Szent-kút (Borostyán-kút) melletti rövid pihenő ideje alatt felkapaszkodhatunk a Bakony egyik legszebb erdei kálváriáján, a domb tetején álló keresztekhez.

Bakonybél, Borostyán-kút Fotó: pixabay.com

A túrán lehetőség lesz betérni a Bakonyi Erdők Házába, ahol többek között a hagyományos bakonyi erdőmérnöki szakma letűnt értékeivel, eszközeivel találkozhat a látogató. Bekukkanthatunk a szerzetesek különleges hangulatú boltocskájába, ahol az Unikum bakonybéli változatát is meg lehet kóstolni, amely a barátok által helyben termesztett gyógynövényekből készül.

A Pannon Csillagda Látogatóközpont fantasztikus élményt nyújt annak, aki  kicsit több időt tud szánni a programra.

  • Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő ruházat, esőkabát, túracipő, ennivaló, személyenként 1 liter folyadék.
  • A túrán való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges előző nap 16 óráig. A túra legalább 10 fő jelentkezése esetén indul, a Nemzeti Park maximum 45 főt tud fogadni.
  • Időpont: 2018. március 31
  • Ár: felnőtt: 850 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő
  • Találkozó: Bakonybél, Borostyán-kút (Szentkút) melletti füves parkoló, 10.00 óra
  • Jelentkezés és részletes információ: Sárdy Julianna ökoturisztikai munkatárs, geotúra-vezető (+36 30 491 0061)

Neked ajánljuk
Páratlan siker az orrszarvú-telepítési programban Egy metróállomáson készült a világ legjobb természetfotója Festői hózápor a Dunakanyarban (videó) Több élelmiszer végzi a kukában, mint eddig gondoltuk Magyar vállalat is a fenntartható divat irányába lép
Tovább a forrásra: bfnp.hu
Vissza
Hírfolyam