2019. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megnyílik a Holnemvolt Vár az Állatkertben

Hétvégén indul a tavaszi szezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol nyuszisimogatóval, bemutatókkal és látványfestésekkel várják a közönséget, április végétől pedig a tervek szerint a Holnemvolt Vár nevű új területet is birtokba veheti a közönség.

A nagypéntektől húsvéthétfőig tartó hosszú hétvégén 850-féle állat, számtalan program, etológiai bemutatók, valamint többek között az elefántok és az oroszlánfókák tréningje várja a látogatókat – emelte ki Persányi Miklós főigazgató a kedden tartott sajtótájékoztatón.

A főigazgató a szezonális újdonságok mellett elmondta: idén tavasszal megnyílik az állatkerti fejlesztések első elemeként a Holnemvolt Vár is, amely 1,6 hektáron esősorban a 3–10 éves korú gyerekeknek és családjaiknak kínál programokat.

Fotó: 

„Az állatokra és mesékre épülő interaktív kiállítás, oktatótér és játszóház elsősorban a 4–12 éves gyermekeket várja, mintegy 3000 négyzetméteren. Látogatóinknak klasszikus magyar animációs mesefilmek (Vuk, Kérem a következőt! (Dr. Bubó), Pom-Pom meséi, Mekk Mester, Süsü a sárkány, A nagy ho-ho-ho-horgász meseszobája és Frakk, a macskák réme) segítségével mutatjuk be az állatvédelmi alapelveket, és élőben is találkozhatnak számos házi kedvenccel és kedvtelésből tartott állattal” – ígéri az új látványossággal kapcsolatban az Állat- és Növénykert honlapján olvasható ismertető.

Neked ajánljuk
Fél évszázada született a St. Louis-i állatkert orangutánja Hallottál már a környezetbarát kenderházról? (videó) „Kuka art” – a hulladék újraértelmezése Számos helyen bozóttüzek tombolnak Izraelben Egyre többen vesznek részt a vándortáborokon
Tovább a forrásra: hir.ma
Vissza
Hírfolyam