2020. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Simogass egy nyuszit, de nem otthon!

Látványetetésekkel, állattréningekkel megkezdődött a főszezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kert szinte minden pontján kisállatokat látni, többek között az orangutánoknál, a gorilláknál, az elefántoknál, a gundiknál, a kenguruknál és a pingvineknél is cseperedő apróságoknak örülhetnek a látogatók.

A hosszú hétvégén a Japánkert térségében külön nyuszisimogatóval kedveskedik a Fővárosi Állat- és Növénykert a gyerekeknek. A nyulak természetesen folyamatos felügyelet mellett, váltott műszakban „teljesítenek szolgálatot” a simogatóban. Ez húsvétkor nemcsak népszerű szezonális program az Állatkertben, hanem megvan az a szerepe is, hogy azok se maradjanak ki a nyusziélményből, akiknek egyébként nincs módjuk nyulat tartani, és ezt felelősséggel mérlegelve nem is vágnak bele a nyúltartásba.

A nyulakkal kapcsolatban egyébként az intézmény – ahogy már több mint negyedszázada minden esztendőben – most is felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára!

Neked ajánljuk
Több lábon álló biogazdaság a Kárpátalján Egy metróállomáson készült a világ legjobb természetfotója Festői hózápor a Dunakanyarban (videó) Új környezetvédő mesekönyv: Amikor a kukák világgá mentek Sterilizálják Pablo Escobar vízilovainak túlszaporodott leszármazottait (videóval)
Tovább a forrásra: eletforma.hu
Vissza
Hírfolyam