2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kubát Hugó Emléktúra a csodás Kőszegi-hegységben

A zsenge tavasz csodái a Kőszegi-hegységben... Április 7-én, szombaton 12. alkalommal rendezik meg a Kubát Hugó Emléktúrát. Családi kirándulás vagy erőpróbáló teljesítménytúra: szabad a választás! A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit a rajtnál: Kőszegen, a Jurisics-várban, reggel 8-kor.

A túrára három távon is lehet jelentkezni (5 km, 10 km, 20 km), így mindenki megtalálhatja a maga kedvére valót. A nevezési díj (mindhárom távon) felnőtteknek 800 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 700 Ft. Hat év alatti gyerekeknek ingyenes.

Kubát Hugó 05

6,08 km, 142 m szintkülönbség. A Jurisics-várból indulva láthatjuk a Koronaőrző bunkert, a Kálvária stációit és hihetetlen gyökérzetű fákat. Felérkezvén, a Kálvária-templomban és a város panorámájában gyönyörködhetünk. Hamarosan a Trianoni-keresztnél lehetünk megint részesei szép kilátásnak. És még nincs vége! A Szulejmán-kilátó ismét a város szépségét tárja elénk, majd az Arborétum és a Bechtold Központ látogatása is utunkba esik a cél felé.

Kubát Hugó 10

11,68 km, 346 m szintkülönbség. A Gimnázium után a Bechtold Látogatóközponthoz érkezünk, majd a Szénsavas-kút után a Pogány-völgyben örülhetünk a kora tavasz szépségeinek. Gyönyörű erdőkben, pompás sziklák között a Mohás-kút és a Steinbach-kő szegélyezi utunkat. Felérkezve az Óház-kilátóhoz, lenyűgöző panoráma fogad - és innen már csak ereszkedés jön. A Szabó-hegyen keresztül visszajutunk a városba, és kellemes utunkat kis városnézéssel fejezhetjük be: a pompás Főtér és épületei nyújtanak maradandó élményeket.

Kubát Hugó 20

22,26 km, 632 m szintkülönbség. A komolyabb kihívást kedvelőknek! A Bechtold Központ után a Pogányok felé vesszük utunkat, hogy a híres cáki pincesor után Velembe érkezzünk. A Hörmann-forráshoz feljutni (a Szt. Vid-kápolnát is érintve) embert próbáló, de egyúttal lenyűgöző út! Egy frissítést követően a Kendig-gerinc - és a kilátás mindkét oldalra - kápráztat el. A Vöröskereszt után máris az Óház-kilátó nyújt újabb élményt. A Kincs-pihenőt és a Szálasi-bunkert elhagyva a Királyvölgy szépsége vár. És még egy utolsó panoráma? Igen! A Szulejmán-kilátónál vethetünk egy pillantást a városra, mielőtt a célba érkezünk.

Neked ajánljuk
Egyre többen utaznak olyan helyre, ahol jól látni a csillagokat Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: mtsz.org
Vissza
Hírfolyam