2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Túzokles és túzokünnep

A túzok a magyar természetvédelem egyik emblematikus faja, nem véletlen, hogy a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is ezt a fenséges madarat választotta címerállatává. Április 7–8-án két különleges rendezvényen is megismerkedhetünk ezzel a csodás madárral a Kiskunsági Nemzeti Park szakértőinek jóvoltából.

Túzokünnep Bösztörpusztán

A Kiskunsági Nemzeti Park minden év április elején megrendezi Túzokünnep elnevezésű családi rendezvényét: idén április 7-én, szombaton, 10 órától várják az érdeklődőket Kunszentmiklós mellett, Bösztörpuszta-Nagyálláson.

Lesz humoros, élő állatokat bemutató előadás, játszóház, természetismereti séták, előadások a túzokról és a védelmük érdekében tett erőfeszítésekről, valamint vásárolhatnak Nemzeti Parki Termék védjeggyel ellátott termékeket is a látogatók.

Hajnali túzokles Apajpusztán

Korán kell kelnie annak, aki a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őreinek vezetésével szeretné meglesni a nászruhás, dürgő túzokkakasokat. Az élmény azonban megéri ezt a kis kényelmetlenséget! A programon való részvételhez saját gépkocsi szükséges.

Találkozó április 8-án 6 órakor, Bugyi községben, a református templom melletti parkolóban. A részvételi díj felnőtteknek 900 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 600 Ft, a családi jegy pedig 2000 Ft-ba kerül.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam