2018. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Áprilisban ablakok nyílnak a végtelen világegyetem felé

Távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolnak a Magyar Nemzeti Parkok április 13–15. között. Szakképzett túravezetők segítségével az éjszakai égboltot tanulmányozhatják majd mindazok, akik részt vesznek a tematikus túrák valamelyikén.

A természetes fény kiemelt jelentőségére rámutatva hívták életre az egyre népszerűbb Nemzetközi Sötét Égbolt Hét kezdeményezést, amelynek mentén a Magyar Nemzeti Parkok is különleges túrákat szerveznek.

A csillagséták programsorozat bepillantást enged a nemzeti parkok éjszakai világába. Egy éjszakai túra már önmagában is különleges élmény, hiszen ilyenkor az emberi érzékelés is más, a látás és a hallás kiélesedik, egészen más arcát mutatja a természet.

Fotó: Pixabay.com

Az állatvilág egy része is ilyenkor éled, így amellett, hogy a csillagos égboltban gyönyörködhetnek, több éjszakai állatfaj rejtett életét is megismerhetik a nemzeti parki „csillagséták” kirándulói.

A szakképzett túravezetők irányításával zajló túrákon, de akár az előadás jellegű programokon is maradandó élményekben részesülhet minden résztvevő.

2017 őszén – a Zselic és a Hortobágy után – immár a Bükki Nemzeti Parkot is csillagoségbolt-parkká nyilvánították, így a kontinensen is egyedülálló látványban lehet részük azoknak, akik vállalkoznak az itt meghirdetett éjjeli kirándulások valamelyikére.

  • Időpont: április 13–15.
  • Helyszín: országszerte számos helyszínen
  • A részletes program a magyarnemzetiparkok.hu oldalon érhető el.
Neked ajánljuk
Drasztikusan visszavágnák a légszennyezést Magyarországon Dizájnékszerek a fenntarthatóság jegyében A Bakonynak dedikálja új, limitált kollekcióját az YKRA Mesterséges aszály indíthat migrációs hullámot Irakból Hét hónapnyi csapadék zúdult Franciaországra – az árvíz halálos áldozatokat is követelt
Tovább a forrásra: magyarnemzetiparkok.hu
Vissza
Hírfolyam