2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Zero Waste nagykövete Budapestre jön

Végre magyar fordításban is olvasható a hulladékcsökkentés ikonikus alakja, Bea Johnson világszerte népszerű könyve, a Zero Waste otthon. Ráadásul maga a szerző is Magyarországra látogat a közeljövőben: május 4-én 18 órától tart dedikálással egybekötött könyvbemutatót a VII. kerületi Libri Könyvpalotában.  

Te is sokat gondolkodtál azon, hogy mit tehetsz a környezetedért? Hogy hogyan tudnád csökkenteni az otthonodban a hulladékot?

Lehetséges-e szemét nélkül működtetni egy háztartást? Lehet-e úgy vásárolni, hogy a szatyrainkba ne kerüljenek műanyag csomagolóeszközök? Meg lehet-e szabadulni mindattól, amire igazából nincs szükségünk?

A válasz: határozott igen!

Bea Johnson, a hulladékmentes életmód koronázatlan királynője 2008 óta gyakorolja családjával együtt a Zero Waste, azaz „nulla hulladék” életvitelt. Tapasztalatait, amiket sokszor rögös utakat járva szerzett, Zero Waste otthon – Kevesebb hulladék, egyszerűbb élet című könyvében már magyar nyelven is megosztja a környezettudatosságra törekvő olvasókkal. Az érdeklődők májusban személyesen is találkozhatnak az inspiráló előadóval: a hónap első péntekjén Kump Edina környezetkutató, hulladékcsökkentési szakértő, a Hulladékmentes.hu alapítója beszélget a szerzővel a Libri szervezésében megvalósuló könyvbemutatón. 

Bea Johnson családja egyéves szeméttermelését tartja a kezében Fotó: Jacqui J. Sze (www.zerowastehome.com)
Neked ajánljuk
Már lehet regisztrálni a Erőművek Éjszakájára Már lehet regisztrálni a Erőművek Éjszakájára Idén is sikeres volt a takarítási világnap Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam