2018. július 18., Frigyes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Felfedezők napja: fókuszban a klímaváltozás

Az éghajlatváltozásra fókuszál idén a Felfedezők napja – Kutatóexpedíciók Fesztiválja, amelyet szombaton rendeznek meg a Millenárison.

A Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett rendezvényen éghajlatkutatók, biológusok, bolygókutatók, vulkanológusok, geográfusok mutatják be mások mellett a terepi kutatás világát az érdeklődőknek. A látogatók a rendezvény előadásain, minikiállításain keresztül pillanthatnak be munkájukba, módszereikbe, és megismerkedhetnek a felfedezők eszköztárával is.

A fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a kutatóexpedíciók fontosságára, bemutassa azok tudományos gyökereit, és kedvet ébresszen a jövő generációjában a tudományos kutatómunka iránt

– közölték a szervezők az MTI-vel.

Fotó: felfedezoknapja.info

Mint írják, ötven év alatt rengeteget változott a Föld klímája, és szembetűnően átalakult a környezet terhelése. A jelenség okainak és következményeinek feltárása ma az emberiség egyik legnagyobb kihívása. A felfedezők napján ezért magyar kutatók, földtudósok, biológusok, régészek, társadalomtudósok feltáró munkáikon keresztül közérthetően mutatják be ezeket a változásokat a látogatóknak. A bemutatókon túl a vállalkozó szelleműek azt is kipróbálhatják, hogy helyt tudnának-e állni egy valódi expedíción. Aki teljesíti a hétpróbát, akár utazást is nyerhet a szlovákiai Kis-Fátrába.

A gyerekek a kötélmászópálya meghódítása mellett tervezhetnek óceánátevező kajakot, megépíthetik a Gellért-hegyet, vagy akár mamutfogszakértővé is válhatnak.

Neked ajánljuk
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) "Boldog békeidők" - Téli képek 1907-ből „Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban „Klímabajnokok” emelkednek ki a párizsi klímaegyezmény árnyékából?
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam