2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

XX. Bükk–Aggtelek kerékpártúra

Az Európai Nemzeti Parkok Napján, május 26-án  kerékpártúra indul a Bükki Nemzeti Parkból az Aggteleki Nemzeti Parkba, Szilvásváradról az aggteleki Baradla-barlangig. 

A túra útvonala 12 településen és védett területen halad keresztül, ahol a helyi kultúrtörténeti örökségről és természeti értékekről hallhatnak ismertetőt a résztvevők. Az aggteleki célban játékos természetismereti és helytörténeti totó, nyeremények, és ingyenes barlanglátogatás várja a kerekezőket.

A túra útvonala: Szilvásvárad–Nagyvisnyó–Dédestapolcsány–Uppony–Borsodbóta–Sajómercse–Putnok–Kelemér–Zádorfalva–Ragály–Trizs–Aggtelek; megállóhelyek: Sajómercse és Kelemér.

Szilvásvárad, Fátyol-vízesés Fotó: Pixabay.com
  • Dátum: 2018. május 26.
  • Indulás: Szilvásváradról 9:00-kor a szilvásváradi Lovas-stadion új parkolójából (a benzinkút mögött), Regisztráció a helyszínen 8:00-tól.
  • Érkezés: Aggtelek, a Baradla-barlang bejárata előtti tér, 15:00-ig
  • Nevezési díj: Egyéni jelentkezőknek előzetes jelentkezéssel 2000 Ft/fő,
    a helyszínen 2500 Ft/fő. 14 éves kor alatti gyermekek előzetes jelentkezéssel 800 Ft/fő, a helyszínen 1000 Ft/fő.

A részvétel feltételeiről és a túra lebonyolításáról további információk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján érhetők el.

Neked ajánljuk
Elpusztult a világ egyik legritkább madara Sikerült télen megmászni a „vad hegyet” (videóval) Vivaldi, változásra hangolva A zöldülés útján a hazai távhőszolgáltatás Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját
Tovább a forrásra: bnpi.hu
Vissza
Hírfolyam