2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok

2018. május 25–27. között 27 helyszínen várják ingyenes filmvetítésekkel, szemléletformáló családi és diákprogramokkal a nagyvárosok mozijai, művelődési házai és a nemzeti parkok látogatóközpontjai az érdeklődőket.

A program célja, hogy moziba hívjon mindenkit, aki szereti a filmeket, aki szeretné tudni, mi történik hazánkban és a világban a természeti értékeinkkel. A szervezők a filmek segítségével hívják fel a figyelmet környezetünk állapotára, a természet csodáira, értékeire, az ember szerepére és felelősségére.

Az ország minden részén, ezen a három napon, az érdeklődők, a természet iránt fogékony emberek megnézhetik a világ legújabb és legjobb természet- és környezetvédelmi dokumentumfilmjeit.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra nevezett alkotásokból készült válogatás kerül levetítésre, így a program minden évben megújul. A vetítési programokban kiemeltek a magyar alkotások, a Magyarországot bemutató filmek.

Fotó: Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő/facebook.com

A rendezvény kiemelt közönségének tekinti a fiatalokat, akiket fogékonnyá szeretnének tenni a természetvédelemre és a környezetvédelemre. Ennek érdekében a filmnapok alatt bemutatásra kerülő fantasztikus filmek mellett a városok, a helyi szervezők

szemléletformáló, játékos, interaktív programokat szerveznek, hogy ebben a három napban az ember és a természet viszonya kerüljön a középpontba.

Emellett a helyi társadalmi szervezetek, természetvédők, természetjáró egyesületek, állatvédők, a helyi „zöld” intézmények lehetőséget kapnak, hogy bemutassák tevékenységüket, találkozzanak a téma iránt fogékony emberekkel.

Május 25-e, péntek diáknap lesz: a mozik és a kitelepülő szervezetek előzetes regisztráció után fogadják az iskolai és óvodai csoportokat kihelyezett tanóra vagy osztálykirándulás formájában. Jelentkezni a helyi szervezőknél lehet!

Május 25. Diáknap

Május 26–27.: Családi hétvége a mozikban

A filmnapok minden eseménye ingyenes!

A vetítési programok 2018. május 10-től megtalálhatok a helyi szervezők weboldalán és a www.godollofilmfest.com oldalon.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: godollofilmfest.com
Vissza
Hírfolyam