2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Programajánló – Mindent a gyógynövényekről!

2018. július 7. és 8. között immár 13. alkalommal rendezik meg a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat. A szakmai előadásokkal idén az „Egészségtudatos fiatalok, fiatalos idősek” témakört járják körül a rendezvény szervezői. A felnőtteknek szóló ismeretterjesztő előadások mellett a gyerekeket is remek programok várják.

A fesztivál mottója idén az „Egészségtudatos fiatalok, fiatalos idősek”, a rendezők célja, hogy megpróbálják kideríteni, hogyan őrizhető meg a fiatalság, egészség, aktivitás érettebb korban is, másrészt arról a pozitív jelenségről is szó lesz, hogy napjainkban egyre több az egészség- és környezettudatos fiatal.

Fotó: Pixabay.com

A szakmai előadások mellett idén is megrendezik a fesztivál jól bevált, népszerű programjait: a látogatók ismét igénybe vehetik az Egészségkamion ingyenes szűréseit, vagy ha nyitottak a kiegészítő gyógymódokra, egészségügyi tanácsadókhoz is fordulhatnak kérdéseikkel. A családok kedvenc helyére, a szabadtéri népi játékokkal teli Gyerekszigetre beköltözik a Madártani Egyesület Bükki Csoportja is.

A Diabess sátorban a cukorbetegek kapnak személyre szóló tanácsokat, a Györgytea tanácsadás sátorban pedig gyógyteákkal kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ. A fesztivál vendégei a helyi általános iskola aulájában jóga és Aviva foglalkozásokon is részt vehetnek, társasjátékozhatnak, vagy Gyuri bácsi színpompás gyógynövénykertjébe is ellátogathatnak.

„Ígérjük, hogy igazi testi-lelki feltöltődést nyújt majd ez a hétvége!

Az a célunk, hogy látogatóink élvezzék a bükki táj varázsát, a gyógynövénytúrákat, a változatos előadásokat és a kézműves vásár forgatagát.

Valamint megismerkedjenek a helyi ételkülönlegességekkel és a hasonlóan gondolkodó emberekkel, akik szintén hisznek a természet tiszteletében, a gyógynövények erejében, a tudatos egészségmegőrzésben. Mi is izgatottan várjuk a találkozást a sok rokon lelkű, természetszerető fesztiválozóval!" – írják az esemény honlapján a szervezők.

A részletes program az alábbi linkre kattintva érhető el.

Neked ajánljuk
A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Két argentin város lakói mentették a gyilkos bálnákat (videó) A Volvo a fenntartható textíliák készítésében látja a jövőt A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Tovább a forrásra: gyorgytea.hu
Vissza
Hírfolyam