2020. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Túraötletek, programajánlatok augusztus első hetére

Nemzeti parkjaink sok színes programmal – pillangófürkészéssel, vadlessel egybekötött gyalogtúrával, vízitúrával, madármegfigyeléssel és levendulalekvár-főzéssel – várják az érdeklődőket az utolsó nyári hónap kezdetén az ország különböző pontjain. Összegyűjtöttük az aktuális ajánlatokat, melyekből ki-ki kedvére válogathat.

Hangyaboglárka Fotó: Pixabay

Augusztus 2.
Isten éltesse a Boglárkákat!

Boglárka-nap alkalmából a lepkék, de főként a sötét és vérfű hangyaboglárkák nyomába eredhetünk, amelyeknek Székesfehérvár környékén jelentős állománya él. Találkozó: 9:00, Székesfehérvár, Borszéki út 64.

További részletekért kattintson ide

Kilátás Aggtelekre és az Ördögszántásra Fotó: kirandulastippek.hu

Augusztus 4.
Napfelkelte a Baradla-tetőn

A Baradla-tetőn várhatjuk az Ördögszántás felett felkelő napot, melynek látványa maradandó nyári élmény. A program hajnali vadlessel társul.

Találkozó: Aggtelek, Baradla-barlang fogadótérsége, Tourinform előtt. További részletekért kattintson ide.

Vízitúrázók a Tiszán Szegednél Fotó: szegedtourism.hu

Augusztus 4.
Hajóskapitányként a Tiszán – vízitúra jogosítvány nélkül vezethető kishajókkal

A délelőtti vízitúra során a Tisza és a Maros élővilágát fedezhetjük fel magunk vezette 4, 6 és 8 személyes kishajókkal, melyeket nagykorúak vízi jártassági nélkül vezethetnek.

Találkozó: 8:30, Szeged, Felső Tisza-parton a vízitelep mellett, a stadionnal szemben a Foka Ökokikötő bejáratánál. További részletekért kattintson ide.

Fekete gólya Fotó: Pixabay

Augusztus 4.
Gólyák nyomában Béda-Karapancsán

A Duna–Dráva Nemzeti Park Béda–Karapancsa Tájegysége a Duna magyarországi alsó szakaszának kiemelkedő értéket képviselő élőhelyeit foglalja magában. Itt van hazánk réti sasok és fekete gólyák által egyik „legsűrűbben lakott” területe. A vadregényes területet kenutúrán fedezhetjük fel – augusztusban összesen 4 alkalommal!

Találkozó: 9:00, Fehér Gólya Múzeum, Kölked, Széchenyi u. 1. További részletekért kattintson ide

Levendula-illatzsák Fotó: Pixabay

Augusztus 4.
Gyógynövénynap a levendula házban – 12 hónap 12 védjegyes terméke – a levendula

A  Tihanyi-félsziget híres gyógynövénye a levendula. A Levendula Ház Látogatóközpont sorozatot indított a nemzeti parki védjeggyel ellátott helyi termékek bemutatására. Ezen a napon levendulalekvár-főzéssel és -kóstolással is várják az érdeklődőket.  

Találkozó: 9:00–19:00, Levendula Ház Látogatóközpont, Tihany, Major u. 67.
További részletekért kattintson ide.

Neked ajánljuk
Egy hét a csillagok alatt – augusztus 10-től Új kis panda érkezett a budapesti állatkertbe, és megnyílt a Lepkekert is Színes hímzésekről köszön ránk a természet szépsége Mentőövet dob a MAKSZ az állásukat vesztett kreatív és kommunikációs szakemberek számára Egy csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam