2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fantasztikus lebegő produkció a Szigeten a klímaváltozásról

A Sziget Fesztivál világsztár fellépőinek koncertjei mellett az egyéb programok közt is találunk világszínvonalúakat. Az egyik legnagyobb látványosság idén is a Nagy Utcaszínház keretében látható előadás lesz: a brit Wired Aerial Theatre As the World Tipped című lenyűgöző produkciója napjaink egyik legsürgetőbb problémáját, a klímaváltozást dolgozza fel látványos és humoros formában. 

Valódi katasztrófafilm játszódik a levegőben az idei Nagy Utcaszínház különleges produkciójában. Drámai filmes trükkök, vizuális effektek és lélegzetelállító légi akrobatika egyesül az előadásban, mely egy ökológiai krízishelyzetet mutat be. 

„Igyekszünk felhívni a figyelmet a Love Revolution kiáltványunkban megfogalmazott, társadalmunkat sújtó problémákra, így – többek között – környezetünk megóvásának fontosságára. 

Ez az előadás a klímaváltozást helyezi középpontba sokkoló formában bemutatva annak veszélyeit. A cselekmény a koppenhágai klímakonferenciától indul, majd igencsak felgyorsulnak az események és bajba kerül Földünk jövője”

– mondta el Kardos József programigazgató. A Nagy Utcaszínház a Dan Panaitescu Nagyszínpad mögötti réten kap helyet, ahol a produkció augusztus 8–13. között, a Nagyszínpad utolsó koncertjei után lesz látható 23 óra 15 perctől.

A látványos produkcióban aktív szerepet kap egy 100 tonnás daru, ami 7 méter magasra húzza fel a 100 m2-es színpadot, mely az előadás során emelkedik fel és alakul át vetített háttérré. Az As the World Tipped, vagyis az „Ahogy a világ kibillent” című előadás teljes installációját és a levegőben lógó akrobatákat 8 db 1 tonnás ballaszt tartja egyensúlyban.

Egy kis ízelítő arról, hogy mire számíthat, aki ellátogat az előadásra:

Neked ajánljuk
A Volvo is komolyan veszi a klímaváltozás elleni harcot Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat Mit jelent számodra a táj? – Fotópályázat A kakukktojás igazi gazdája Célba ért a folyómentő teherautó
Tovább a forrásra: prae.hu
Vissza
Hírfolyam