2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújult a visegrádi Kaán Károly-forrás környéke

A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai megújították a Visegrádról megközelíthető Kaán Károly-forrás környékét – közölte a társaság kedden az MTI-vel. A kiépített környezetnek köszönhetően akár egész napos programot is érdemes ide szervezni.

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint eltávolították a korában lerakott gumiszőnyegeket, majd kőzúzalékkal burkolták a forrás környékét és a víznyerő helyre vezető utakat, így száraz lábbal is megközelíthető a nyáron is bővizű forrás.
A munkálatok során felújították a tűzrakó helyet, kicserélték a korlát egy szakaszát, valamint újrafestették a padokat.

A Kaán Károly-forrás környéke a felújítás előtt Fotó: parkerdo.hu

A forrást évente több tízezer ember keresi fel Visegrád vagy Pilisszentlászló felől, illetve a Spartacus-ösvényen túrázva. 

A Kaán-forrás vízkifolyását 1938-ban építették ki, majd 1975-ben felújították. A forrás vize csekély ásványianyag-tartalmú, kissé kemény, nátriumtartalma alacsony, ivási célra megfelelő.

A névadó Kaán Károly erdőmérnök teremtette meg a hazai természetvédelem alapjait, ő indította el az első világháborús veszteségek utáni erdőtelepítési programokat. Kaán Károly használta először a természetjárás fogalmát, tőle ered a ma ismert kifejezés. 

Neked ajánljuk
Rövidesen még többféle zöldhitelt kínálhatnak a bankok Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Reneszánsz vadászrajzok a Szépművészeti Múzeumban Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás A klímavédelem nem drága, sőt: egyenesen lökést adhat a gazdaságnak
Tovább a forrásra: Hír.ma
Vissza
Hírfolyam