2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

szimPLANT – az első belvárosi dzsungelmóka

Kalandos kvízjáték, kiállítások, gyerekprogramok, beszélgetések, előadások, performance és jó zenék. Egy igazi, feltöltős délután kicsiknek és nagyoknak az urbánus kertészkedés és felelős gondolkodás jegyében. Ez a szimPLANT, az első belvárosi dzsungelmóka. Augusztus 11-én irány a Szimpla Kert Budapesten!

Budapest és vonzáskörzete hemzseg a zöld mikroközösségektől. Az elvek, irányok, szabályok azonban szétválaszthatják a természetbarát városlakók hálózatát. Ezért a szimPLANT elhatározta, hogy megkeresi azt, ami a legnagyobb közös osztó. Az pedig mi más lenne, mint a növény szeretete. Csak így, egyszerűen.

Vár mindenkit a szimPLANT – az első belvárosi dzsungelmóka a Szimpla Kertben 2018. augusztus 11-én Fotó: szimPLANT/facebook.hu

A Szimpla Kert új eseményén mindent megtudhatunk a zöldhulladék-felhasználás lehetőségeiről, a szakszerű magfogásról, beszélgetünk arról, hogy lehet csökkenteni városlakóként a műanyaghasználatot, valamint interaktív előadáson és fotókiállításon találkozhatunk az igazi dzsungellakókkal.

Az előadások mellett egész délután megtekinthető lesz az ország legnagyobb virtuális közösségi kertjének kiállítása, bejárható az ökológiailábnyom-csökkentésre buzdító, kalandos kvíz, és a legkisebbek mesén keresztül ismerkedhetnek meg a környezetvédelemmel.

Résztvevők és programok

Időpont: 2018. augusztus 11. 12.00–17.00
Helyszín: Szimpla Kert, 1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

 • 12.10 A IV. Plantfiekészítő fotópályázat különdíjainak eredményhirdetése, az oklevelek átadása (PlantTogether)
 • 12.20 DZSUNGELLAKÓK – suttogva készített képek kiállítása (Balogh Boglárka, National Geographic Magyarország), megnyitja Kádár András, a Jane Goodall Intézet ügyvezetője
 • 12.30 „Rokonaink végveszélyben” (12+) interaktív előadás a főemlősökért (Szarvas Renáta, Jane Goodall Intézet)
 • 14.00 A komposzt – kérdezz-felelek ifj. Mizsei Lászlóval (Szike egyesület)
 • 15.00 Tippek, trükkök, tévhitek a magfogásról, magtárolásról – Beszélgetés Fehér Judittal (MAGház)
 • 16.00 Feltámadott-e a tenger? Beszélgetés a Műanyagmentes július és a Szívószálmentes augusztus követeivel (Szabó Eszter – Felelős Gasztrohős; Német Dani – Night Mayor)

12.00–17.00 között a kertben:

 • Mesesarok Glóbival minden órában (Pászti Amina)
 • Mobilhajítás, vászonszatyor-díszítés (Jane Goodall Intézet)
 • Kézművesprogram gyerekeknek 5 éves kortól (Bán Dóra)
 • IV. Plantfiekészítő fotópályázat kiállítása, tagtalálkozó, fűszersókészítés (PlantTogether)
 • Növény-örökbefogadás és növényfelismerés jelölőkészítéssel
 • Kalandos kvízjáték, nyeremény: háztáji reggeli, csimpánz-örökbefogadás és Pászti Amina mesekönyve plüss Glóbival

Az esemény ingyenes és kutyabarát!

Neked ajánljuk
„Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak „Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak Ezért éli most aranykorát a városi kertészkedés: 4 jó indok, hogy te is belevágj Fontos változások a kozmetikumok körül Kutatók mikrohullámmal változtatták hidrogénné a műanyagot
Tovább a forrásra: Ecolounge
Vissza
Hírfolyam