2020. november 28., Stefánia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kezdődik a szarvasbőgés, túrára fel!

A szarvasfélék párzási időszaka, az ún. szarvasbőgés többnyire augusztus utolsó napjaiban kezdődik, és az időjárástól függően, szeptember közepére éri el a csúcspontját. Ennek apropóján minden évben ősszel izgalmasabbnál izgalmasabb túrák várják a kirándulókat országszerte. Lássuk a kínálatot!

Gemenc

A gímállományáról híres gemenci erdőben már elkezdődött a szarvasbőgés, a Gemenc Zrt. pedig több kirándulást is szervez lovas fogattal és erdei vasúton. A közönség  szeptemberben 1-jén, 7-én és 8-án erdei vasúton vehet részt a kirándulásokon. A túrák előtt egy vadász mutatja be a gímszarvasok életét, a bőgő hang fajtáit, elhullajtott agancsokat, és levetítik Mosonyi Szabolcs gemenci szarvasokról készült filmjét is. Részletes programot ide kattintva találsz.

kis-sárrét

Szeptember 14-én, pénteken a Kis-Sárréten vehetsz részt madármegfigyeléssel egybekötött túrán a Sziki-tavakon a gímszarvasok nászidőszakában. Bővebb információ ide kattintva.

Gerecse

A különleges koncertet a Gerecsében is meghallgathatod szeptember 18-tól 23-ig. A program érdekessége, hogy az MCE Felsőgallai Amatőrcsillagász Klubbal közösen szervezik meg, így csillaglesre is sor kerül. Részletek itt.

Királyrét

Királyréten szeptember 21-től 23-ig lehetsz fültanúja vezetett túrán a börzsönyi szarvasbikák koncertjének. Ne felejts el előzetesen bejelentkezni.

Aggteleki-karszt

Szeptember 15-én és 22-én az Aggteleki-karszton is szakvezetéses szarvasbőgés-hallgató túrán vehetsz részt. Ide és ide kattintva érhetők el az infók.

Pálháza

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idén is megrendezi szarvasbőgés-hallgató vonatozását a Pálházi Állami Erdei Vasúton. A különjárat szeptember 22-én szombaton, 17.30-kor indul Pálházáról, és 22.00-ra érkezik vissza. A végállomás a Kemence-patak völgye, ahol a szervezők ígérete szerint az érdeklődők „részesei lehetnek az igazi szarvasbőgésnek”, azaz vadászati érdekességekkel, vérebes bemutatóval, vadászkürtöléssel és igazi terítékkel várják az utasokat. Jelentkezni a kisvasut@eszakerdo.hu e-mail-címre küldött levélben lehet, a részt vevő felnőtt és gyermek utasok számának megadásával.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Az őszi erdő nyugalma (videó) Vádló tekintetek kereszttüzében A fürdőszobában is van tér az újrahasznosításra Együtt lépnek az óriáscégek Különleges hidrogéngyárral rukkoltak elő a kutatók
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam