2019. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európai Mobilitási Hét

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon is.

Budapest

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ 2018. szeptember 16. és 22. között immár tizenhetedik alkalommal rendezi meg az Európai Mobilitási Hetet. A fenntartható és környezetbarát városi közlekedést népszerűsítő programsorozat idei mottója: Mix and Move!

A programsorozat fő rendezvénye, az Andrássy út teljes egészét megtöltő Mobilitási Hétvége szeptember 15–16-án lesz, ahová idén is több százezer látogatót várnak. Az Erzsébet tértől a Bajza utcáig tartó 2x2 sávos utat teljes szélességében lezárják az autós forgalom elől, és programokkal, aktivitásokkal, koncertekkel és a budapesti közösségi közlekedési eszközök kiállításával készülnek a szervezők.

Tömeg a lezárt Andrássy úton a 2016-os Európai Mobiliási Héten Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kecskemét

 • Európai Autómentes Nap (szeptember 16. vasárnap 11.00–18.00 óráig)
  Környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos programok, bemutatók, játékos oktatások, kézműves foglalkozások, kerékpárszerviz, veterán és egyedi kerékpárok kiállítása, EU Információs sátor, egyedi építésű, alternatív meghajtású járművek, valamint hibrid és elektromos meghajtású személygépjárművek kiállítása várja az érdeklődőket.
 • 16.00 órai indulással kerékpáros felvonulás rendőri biztosítás mellett. A kerékpáros felvonulást követően a regisztrált résztvevők között értékes ajándékokat (kerékpár és kerékpárszaküzletben felhasználható vásárlási utalványok) sorsolunk ki.
 • TE MIVEL UTAZOL 2.0? Tablókiállítás 
  Elektromos meghajtású, illetve az alternatív üzemanyaggal/energiával működő járműveket bemutató tablókiállítás, valamint alternatív meghajtású járművek kiállítása.

Miskolc

 • Bükki kerékpáros teljesítménytúra
 • 2018. szeptember 17. Eljutási verseny
  (villamos, autóbusz, autó, kerékpár, futó, roller), Felső-Majláth – Városház tér közötti útszakaszon
 • Ügyességi közlekedési vetélkedők, kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával, gördeszkával
 • Mozdulj velünk pontgyűjtő játék
 •  Kerékpáros turmix, KRESZ-társas, klímakerék, gólyalábak, mobilitástotó KRESZmemori
 • Az Autómentes Napon ingyenes utazási lehetőség az MVK Zrt. járművein érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára (max. két gyermek és két felnőtt)
 • 2018. szeptember 18–22 között: Országjáró közlekedésbiztonsági oktatási program a Magyar Autóklub szervezésében
Neked ajánljuk
Faölelési rekord született az erdők világnapján Füstköd és naplemente Mexikóban (képgaléria) Gyaloglásra ösztönöz az Európai Mobilitási Hét kreatív pályázata A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát
Tovább a forrásra: emh.kormany.hu
Vissza
Hírfolyam