2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Októberben többször is érdemes kilátogatnia Hortobágyra!

Látványos programok helyszíne lesz az elkövetkező hetekben a puszta: távcsöves égboltkémlelés, daruvonulás, behajtási ünnep várja a természetet kedvelőket.

Október 5-én az őszi csillagösvény-mustra lesz: a távcsöves égboltkémlelés során szakember segítségével ismerkedünk meg a hortobágyi csillagos égbolt őszi látnivalóival.

Fotó: Pixabay.com
  • A program időjárásfüggő, és előzetes bejelentkezés szükséges!
  • Bejelentkezés, információ: turizmus@hnp.hu

Október 6-án az állatok világnapja lesz a Hortobágyi Vadasparkban, 12 és 14 órától ingyenes szakvezetéssel és vetítéssel. Október 7-én Madárgyűrűzési bemutatón és madármegfigyelő túrán vehetnek részt az érdeklők az Európai Madármegfigyelő Napok keretében a Hortobágy-Halastón.

Emellett több ízben lesznek vezetett túrák a darvak nyomában. Október 6-án és 7-én, 13-án és 14-én, 20. és 23. között, 27-én és 28-án, valamint november 2. és 4. között.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
  • Előzetes bejelentkezés szükséges, minimumlétszám 10 fő.
  • Információ, bejelentkezés: 52/589-000 • 52/589-321• info@hnp.hu

Szent Dömötör napjához közeledve október 20-án ismét megtartják a természet őszi ünnepét: ezen a napon a behajtás és a daruvonulás kínál pazar látványosságot.

A hideg idő közeledtével a Hortobágyon, a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, az állatokat behajtják a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

E hétvégén ismeretterjesztő előadásokkal, a „darujátékkal”, zene- és táncbemutatóval, táncházzal, bográcsos ételekkel, csillagászati bemutatóval, szakvezetéses túrákkal várják az érdeklődőket.

  • Információ: turizmus@hortobagy.eu, info@hnp.hu 52/589-000
  •  52/589-122, 52/589-321
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Neked ajánljuk
Lélekgyógyító természetterápia az erdőfürdő Egy új csempe is bizonyítja: a tojáshéjnak sincs keresnivalója a szeméttelepeken Együttműködésben a tájjal, a széllel, a fénnyel, a fákkal Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: dehir.hu
Vissza
Hírfolyam