2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Október első szombatján irány a XV. Bükkszentkereszti Gombanap!

Ősszel is érdemes ellátogatni Bükkszentkeresztre, ebbe a romlatlan szépségű kis hegyi faluba, ahol október 6-án szombaton, a XV. Bükkszentkereszti Gombanapon izgalmas gasztronómiai ínyencségekkel és változatos programokkal kényeztetik majd a látogatókat.

Az ország egyik legeredetibb gasztrofesztiválján számos gombás program – gombaszedő túra, gombakiállítás, gombapiac, gombás főzőverseny és gombás ételek kóstolója – vonzza majd a természetbarátokat és az ínyenceket.

Kirakodóvásár, kirándulások, koncertek és előadások is várják a közönséget.

A vendégek tapasztalt vezetővel járhatják be a legjobb gombalelő helyeket, majd a 850 Ft-os kóstolójegy birtokában meg is kóstolhatják a versenyen készülő „pályaműveket”.

Fotó: pixabay.com

A Bükkszentkereszti Gombanap hagyományosan családi rendezvény, ahol a szervezők számos meglepetéssel, arc- és testfestéssel, ugrálóvárral, trambulinnal, állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal készültek a kisgyerekes családok számára.

A fesztiválon fellépnek majd a helyi hagyományőrzők, a Számadó Zenekar, a Miskolci Illés Emlékzenekar, lesz tombola és eljön a Kalamajka Bábszínház is, este pedig Retro Party zárja az eseményt. Az egészségmegőrzés is fontos szerepet kap: délután 4-kor Szabó Gyuri bácsi előadását lehet meghallgatni, és az ÉLETFA Országos Egészségőrző Program is bemutatkozik majd. 

A részletes program a bukkszentkereszt.hu oldalon érhető el.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: gyorgytea.hu
Vissza
Hírfolyam