2022. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Programkavalkád a budapesti Állatkertben az állatok világnapja alkalmából

Az idei Állatszeretet Fesztivál csütörtöktől vasárnapig tart a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A fesztivál voltaképpen az állatok világnapjának négy napon át tartó rendezvénysorozattá kibővített állatkerti változata, amelyen érdekes programokkal várják a családokat és a tanulmányi csoportokat.

Október 4-től 7-ig, azaz csütörtöktől vasárnapig tart az Állatszeretet Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az eseménysorozat apropója, hogy az állatbarátok világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként tisztelt Assisi Szent Ferenc napján tartják az állatok világnapját – írja az orientpress.hu.

Az Állatszeretet Fesztivál négy napján programok sokasága várja az állatkertet felkereső nagyközönséget. Ezeket a programokat a hétköznapi napokon elsősorban a tanulmányi csoportoknak, hétvégén pedig a családi körben érkezőknek szánják.

Fotó: www.zoobudapest.com

A városligeti intézmény állatmentéssel foglalkozó munkatársai külön állomáshelyen mutatják be azt a mentőmunkát, amellyel a Magyarországon őshonos, vadon élő állatfajok emberi segítségre szoruló egyedeinek, törött szárnyú gólyáknak, mérgezett sasoknak, fészekből kipottyant madárfiókáknak, sérült sünöknek és elárvult kismókusoknak igyekeznek oltalmat és második esélyt adni.

Lesz „Állatok akcióban” etológiai állatbemutató is, a „TapiZoo” állomásokon pedig megtapintható, kézbe vehető, „állati alkatrészekkel”, strucctojással, levedlett kígyóbőrrel, különleges állatcsontokkal és más érdekességekkel lehet ismerkedni.

A Főkapu térnél – szombat kivételével – „gazdiképző” állomás működik majd, ahol civil állatvédő szervezetek hívják fel a figyelmet a társállatok felelős tartására. Ugyanezen a négy napon az állatkert új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban gyermekkönyvfesztivál is lesz, ráadásként szombaton a pedagógusok nyílt napját, vasárnap pedig az állatkerti nevelőszülők találkozóját is megtartják.

Fotó: www.zoobudapest.com

A temérdek változatos programot az állatkert honlapján és Facebook-oldalán ismerhetik meg részletesen az érdeklődők. 

Neked ajánljuk
Kecskeméten és környékén újra Muzsikál az erdő Zöld Összművészeti Fesztivál várja a közönséget a Jurányi Házban Az Ifjúság Európai Évéhez csatlakozva a fiatalokat szólítja meg a Közösségek Hete Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam