2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az újrahasznosítás guruja is előad a budapesti fenntarthatósági konferencián október 5-én

A VERGE Vanguard Awards díjjal kitüntetett, a chipses zacskóból locsolókannát, cigarettacsikkekből köztéri padokat, tengeri szemétből samponos flakont gyártó magyar származású Tom Szaky, a TerraCycle alapítója és ügyvezetője Budapesten ad elő, a The Universal Sea – Pure or Plastic?! konferencián.

A Creative Europe által támogatott projekt fókuszában a fenntarthatóság, a környezetvédelem, azon belül is elsősorban a vizeink védelme áll. A program célja egyrészt az, hogy ösztönözze a művészeket a társadalmi felelősségvállalásra, és ennek jegyében három open callt is hirdetett azzal a hívószóval, hogy lehet-e a művészet a változások katalizátora. Másrészt szeretne egy olyan platformot teremteni, ami kapcsolódási lehetőséget biztosít vállalkozók és művészek között.

Az egy éve futó projekt zárófesztiváljának legfontosabb eleme az egynapos konferencia a TRIP Hajón, ahol prezentációk és kerekasztal-beszélgetések váltakoznak majd hazai és nemzetközi szakemberek, akadémikusok, művészek közreműködésével.

A program október 5-én, pénteken 9.30-tól 17.30-ig tart, a részvétel ingyenes, de a belépéshez ezen a felületen kell regisztrálni. Az előadókat és a részletes programot a Facebook-eseményben lehet böngészni.

Tom Szaky Fotó: kreativ.hu
Neked ajánljuk
Napelemes távirányító a Samsungtól Sikerült télen megmászni a „vad hegyet” (videóval) Vivaldi, változásra hangolva A zöldülés útján a hazai távhőszolgáltatás Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját
Tovább a forrásra: kreativ.hu
Vissza
Hírfolyam