2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hétvégén madármegfigyelésre fel!

Az Európai Madármegfigyelő Napok programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényre október 6–7-én kerül sor. 

A rendezvény célja az európai szintű információgyűjtés az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos események kiváló apropót adnak arra is, hogy kimenjünk a szabadba, és jobban megismerjük hazánk madárvilágát.

A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) mint a BirdLife International hazai képviselője.

Az akció egyben verseny is az európai államok között. A játékban a helyszínek, a résztvevők és a látott madarak száma alapján értékelik a részt vevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! 

Vadludak a naplementében Fotó: publicdomainpictures.net

Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.
Az Európai Madármegfigyelő Napok során begyűjtött megfigyelési adatokat a Magyar Madártani Egyesület az online felületen várja. A felület okostelefonon is tökéletesen működik, akár terepen is kitölthető, ami körülbelül egy percet vesz igénybe.

A madármegfigyelési túrák listája a Magyar Madártani Egyesület oldalán érhető el. Az is részt vehet a madármegfigyelésben, aki nem szeretne szervezett túrához csatlakozni:

„Számlálja meg kertje madarait, sétáljon a közeli parkban és erdőben barátaival, családtagjaival, és juttassa el hozzánk észlelési eredményeit, így egyénileg is hozzájárulhat Magyarország sikeres részvételéhez!” – buzdítanak mindenkit az MME szakemberei.

Neked ajánljuk
A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert A felhagyott vasútvonalak segítségével érhetjük el a természetvédelmi céljainkat Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: mme.hu
Vissza
Hírfolyam