2019. december 10., Judit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Barlangtúrák és családi foglalkozások szombaton a Baradla-barlangban

Barlangtúrák, barlangi koncert, a természetvédelemről szóló interaktív minielőadások is várják a családokat a Baradla-barlangban szombaton.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA), a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) szervez családi napot az UNESCO világörökségét képező Aggteleki-karszt leghíresebb látványosságánál, az Aggtelek és Jósvafő alatt húzódó Baradla-barlangnál – olvasható az NKA közleményében.

Minerva sisakja a Baradla-barlangban Fotó: Borzsák Péter/Wikimedia Commons

A rendezvény délelőtt az aggteleki szakaszon egy vezetett rövid túrával indul, majd vezetett séta lesz a Kincskereső játékösvényen. A rendezvénysátorban bábkészítést szerveznek a Fabula Bábszínház tagjaival, majd a Vitéz László című előadást láthatja a közönség a társulat előadásában. 

Az előadói sátorban a denevérekről, később az univerzum érdekességeiről tartanak előadást szakértők, a nap végén pedig a barlang belsejében lévő koncertteremben ad műsort a Muzsikás együttes.

Egész nap látogatható lesz a Zöld sziget nevű terület, ahol interaktív természetismereti játékokkal várják a gyerekeket, de lesz mászható műbarlang, napmegfigyelés speciális naptávcsővel és lovaskocsizás is.

Neked ajánljuk
Óriási sikert aratott Európában a magyar Vadonleső Program kezdeményezés A Reebok fenntartható futócipőjével hagyja maga mögött a műanyagokat Nemzeti kincsünk az erdő (1–5. rész) Újra kelendő a lucfenyő, de a klímaváltozás eltüntetheti Magyarországról Az űrszemét feltakarítására készül az Európai Űrügynökség
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam