2020. július 9., Lukrécia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Főszerepben a vizslák – a vasárnapi közönségnapra mindenkit várnak

Íjászat, erdei iskolai foglalkozás és kutyás bemutató is várja az érdeklődőket a hétvégi Országos Vizsla Főverseny utolsó napján Soponyán. A vizslák ma már a hungarikumok sorát gyarapítják, és nem csak Magyarországon sztárok.

A rövid szőrű magyar vizsla őshonos magyar vadászkutyafajta. Őse keleti kopófajta lehetett, amely Ázsiából, a népvándorló magyarokkal érkezett. A 18. században Magyarországon keresztezték a török sárga színű vadászebekkel. A mai modern formáját a 19. században nyerte el, amikor több idegen vadászkutyafajtával nemesítették. 

A vizslákat jó szaglóérzék és keresőkedv jellemzi, ma már világszerte népszerűek Fotó: Szabó Andrea

Az Országos Vizsla Főverseny újkori megrendezésének története egészen 1972-ig nyúlik vissza, a programmal a vizslafajták tartását, továbbá a hagyományos vizslás vadászat sokszínűségének, kultúrájának népszerűsítését vállalta fel a főszervező Országos Magyar Vadászkamara.

Az idén minden régióból 8-8 kutya érkezik a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai Ökoturisztikai Központjába október 12–14. között. Az országos rendezvény első két napja zárt körű, ám

vasárnap megnyílik a lehetőség a közönség előtt is, hogy beleláthasson ebbe az izgalmas világba. 

Ízelítőül egy összefoglaló a 2017-es soponyai főversenyről:

Idén a nagyközönséget is csalogató programokkal várják az érdeklődőket a vasárnapi közönségnapon: a főverseny kollektív kutyás feladatai mellett agárfuttatás, íjászat, Állati jó! kisállat-bemutató, valamint a Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvoda foglalkozása is színesíti a programot, és tárlat nyílik a főverseny történetét ismertető, valamint a „Vizsla, a mindentudó” című gyermekrajzpályázat alkotásaiból is.

Az ingyenesen látogatható közönségnapon, október 14-én az ökocentrum erdészeti és vadászati múzeuma, illetve a nagyvadbemutató kertje is nyitva áll majd az érdeklődők előtt.

A részletes programról itt olvashatnak.

Neked ajánljuk
Külföldön is keresett a magyar kamilla Szárba szökkenő jókívánságok Miniatűr csendéletekben megálmodott gigantikus katasztrófák Nem csak a fakivágás veszélyezteti súlyosan az amazóniai esőerdők megújulóképességét Adomány a Szent Ferenc Kórháznak
Tovább a forrásra: fmc.hu
Vissza
Hírfolyam