2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld napok a Duna Plazában

A Duna Plazát is üzemeltető Klépierre célja, hogy eljuttassa az üzenetet mindenki számára: egyszerű, mindennapi odafigyeléssel könnyen csökkenthető ökológiai lábnyomunk. Erről szól a hét ország hét plázájában most megvalósuló esemény, az #ActForGood is.

Magyarországon a Duna Plaza ad otthont az október 22–28. között megvalósuló rendezvénysorozatnak, melynek középpontjában az újrahasznosítás és az újrafelhasználás áll.

A vásárlókat színes programok várják, melyek központi eleme a környezettudatos életmód népszerűsítése.

Az Act For Good – Tegyél te is a Földért kampány elemeként a bevásárlóközpont a Cewe támogatásával fotókiállítássá alakul át. A képek a környezetszennyezés fogalmát, folyamatait és hatásait mutatják be, céljuk pedig közös: figyelemfelkeltés és elgondolkodtatás.

Fotó: dunaplaza.hu

Az újrahasznosítás menő

A bevásárlóközpont még korábban hirdetett versenyt hulladékból készült ruhák tervezésére, az első három helyen Sovány Daniella, Sinka Márta és Farkas Adrienn végzett. Most a három tervező díjnyertes darabjait nézhetik meg az érdeklődők október 24. és 28. között.

A ruhák kizárólag olyan anyagokból készültek, amiket nap mint nap kidobunk a kukába.

Október 26-án pénteken is érdemes lesz a bevásárlóközpontba látogatni, mert példaértékű eseménynek lehetünk részesei: a Duna Plaza részt vevő üzletei száműzik a műanyag szatyrokat, és helyettük vászontáskákba csomagolják a megvásárolt termékeket. A zsákokat egy workshop keretein belül teljesen egyedivé tehetjük, hogy kedvencünkként mindig magunkkal vigyük, nemet mondva a felesleges műanyagokra.

Neked ajánljuk
Folytatódik a településfásítási program Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm) Sok területen van szükség a változásra Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A nagyvárosokban a dugók miatt a leggyorsabb közlekedési eszköz a bicikli
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam