2019. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Földtudományos forgatag a Magyar Természettudományi Múzeumban

Vajon hogyan dolgozik egy modern geológus? Segítik-e a napról napra megjelenő új „kütyük” egy őslénykutató vagy egy ásványgyűjtő munkáját? A geofizikusok manapság milyen műszerekkel néznek be a Föld belsejébe? Hogyan olvashatók ki a klímaváltozás nyomai az üledékes kőzetek lapjaiból? És vajon mi lesz jövőre az év ásványa és az év ősmaradványa?

Mindezen kérdésekre választ kaphatunk a novemberi interaktív geokiállításon, ahol bemutatkoznak a földtudományi kutatással foglalkozó hazai állami és akadémiai kutatóintézetek, természettudományi gyűjtemények, felsőoktatási intézmények és vállalatok.

Nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb felkereshető földtani látványosságait mutatják be, és geotúra-ajánlatokkal várják az érdeklődőket.

Fotó: www.nps.gov

A kisebbeket geojátszóházak, az érdeklődő ifjakat és felnőtteket ismeretterjesztő filmek, előadások várják, ahol kézközelben és megfoghatóan ismerkedhetnek meg az évmilliók történetével. Az Utazó Planetárium pedig mindenkit elrepít a Marson át az univerzumunk határáig.

A rendezvény részletes programja a foldtan.hu oldalon érhető el.

  • Időpont: november 10–11. (szombat-vasárnap) 10–18 óra között
  • Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum
    1083 Budapest, Ludovika tér 2–6.
Neked ajánljuk
Utazás a fogyasztás körül – Science Cafe a Szatyorban Utazás a fogyasztás körül – Science Cafe a Szatyorban Több tízmilliárd öntözésre Már lehet regisztrálni az idei „TeSzedd!” -re Mi fán terem az erdő? 1–3. rész
Tovább a forrásra: foldtan.hu
Vissza
Hírfolyam