2021. február 26., Edina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Filmpremier az Öko-filmklubban

A BEIK Öko-filmklub és az Energiaklub közös szervezésében kerül sor a Kellemetlen Igazság 2 című dokumentumfilm magyarországi bemutatójára.

A Kellemetlen Igazság 2 (eredeti címén: An inconvenient Sequel: Truth to Power, rendező: Davis Guggenheim) a 2006-ban bemutatott, két Oscar-díjat nyert dokumentumfilm folytatása, amelyből megtudhatjuk, hogy milyen közel kerültünk az igazi energiaforradalomhoz.

Az egykori amerikai alelnök, Al Gore, a globális felmelegedés jelenlegi állását és megfékezésének lehetőségeit vizsgálja, miközben körbeutazza a világot, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire, és befolyásolja a nemzetközi klímapolitikát. 

Fotó: moviemaniacsDE/youtube.com

A film nyomon követi Al Gore inspiráló előadásait, kormányzati vezetőkkel történt tárgyalásait és a megújuló energia használata melletti harcát. Betekintést nyerhetünk a 2016-os párizsi éghajlatvédelmi egyezmény elfogadását megelőző folyamatokba és háttéreseményekbe.

  • A vetítést követő beszélgetést Zsolt Melinda, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékének tanársegédje moderálja.
  • A beszélgetés meghívott résztvevői:
    Bauer Zsolt, European Branch Manager, The Climate Reality Project,
    dr. Bart István, klímapolitikai szakértő, elnökségi tag, Energiaklub
  • Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
  • Időpont: 2018. november 23., péntek, 18:00–21:00
  • Helyszín: European Youth Centre Budapest (1024 Budapest, Zivatar u. 1–3.)
  • További információk: az esemény Facebook-oldalán
Neked ajánljuk
2020 három percben – az Ausztrál Antarktisz Program (videó) Iparművészeti alkotások a fenntarthatóság jegyében – onine kiállítás Fura megjelenésű állatok (képgalériás videó) Madárodúkat kapnak óvodák a Zöld Dunakanyar Program részeként Nem csak a klímaváltozás hozhat extrém időjárást
Forrás: facebook.com
Vissza
Hírfolyam