2020. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Geotúra és Garda Fesztivál Tihanyban

A geotúraszezon nem ért véget, hanem most kezdődött el igazán! A lombok takarásától megszabadult, teljes pompájukban kibontakozó sziklafalak és egyéb geológiai tünemények azok számára is újszerű élményt nyújthatnak, akik megcsodálták őket már más évszakban!

Egy szabadtéren töltött, remek, változatos hétvégi programon szeretnének részt venni? Legyen benne geotúra, kulturális program, ínycsiklandozó ízek, forró tea? Akkor jöjjenek a Tihanyi-félszigetre a Garda Fesztiválra! A rendezvény részletes programja az alábbi linken érhető el.

A rendezvény keretében délelőtt két, testet-lelket felpezsdítő geotúrát is tehetnek az érdeklődők a Tihanyi-félsziget legszebb részeire!

Fotó: Inritter/Wikimedia Commons

Az első 10:00 órakor indul a Belső-tavat keretbe foglaló egykori vulkánok és hévforrások világába, a második 12:00 órakor veszi kezdetét a Barátlakások nevű, művészi rajzolatú vulkáni rétegekbe vájt barlangokhoz.

Érdemes elszakadni egy kis időre a Fesztivál zsibongó világából a csend és az időtlenség világába, mert a sziklák gyönyörűek, és a hozzájuk tartozó, megelevenedő földtörténeti események lebilincselően izgalmasak!

 • Időpont: 2018. november 17.
 • Ár: térítésmentes
 • Találkozó időpontja: 10.00 óra
 • Találkozó helye: Tihany, Parasztgazda és Halászcéh Háza, Pisky sétány 15.
 • Túra ideje: gyalogos geotúra: 2+2 km, túránként 1,5–1,5 óra
 • Előzetes jelentkezés szükséges: előző nap, 16.00 óráig.
 • Információ és jelentkezés:
  Sárdy Julianna
  +36 30 491 0061
  sardy1@bfnp.hu
 • További információ a Bakony–Balaton Geopark Eseménynaptárában
Neked ajánljuk
Páratlan siker az orrszarvú-telepítési programban Magyarország hetedik természeti csodája Ökológiai problémából innovatív lehetőség Csodatojással hódíthatják meg a világot a franciák: ennek nem fog mindenki örülni Agroerdészet gyümölccsel és zöldséggel
Tovább a forrásra: www.bfnp.hu
Vissza
Hírfolyam