2019. szeptember 15., Enikő, Melitta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kutatóhelyek Tárt Kapukkal

2018-ban az MTA Ökológiai Kutatóközpont ötödik alkalommal rendezi meg a Kutatóhelyek Tárt Kapukkal rendezvényt az MTA ÖK Duna-kutató Intézet 2014-ben birtokba vett budapesti, Karolina úti székházában.

A rendezvény az eddigiekhez hasonlóan előadásokból, filmvetítésekből, laborok, műszerek megtekintéséből, interaktív laborbemutatókból áll. Az interaktív standok a rendezvény teljes időtartama alatt látogathatók.

Az eseményen sor kerül „A vízipók tényleg csodapók I–II.” című filmek vetítésére is. Az alkotás célja látványos mikroszkópos, akváriumi makroszkópos és élőhelyi felvételeken keresztül bemutatni az egyetlen víz alatt élő pókfaj rendkívül érdekes – akár azt is mondhatjuk, hogy mesés – életmódját.

Az MTA ÖK Duna-kutató Intézet nagyműszereinek, laboratóriumainak látogatása, az akváriumi bemutatók megtekintése is érdekes látni- és tanulnivalókat kínál.

  • A rendezvény során elhangzó előadások és interaktív laborbemutatók listája az MTA honlapján tekinthető meg.
  • Helyszín: MTA Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézet,
    1113 Budapest, Karolina út 29.
  • Időpont: 2018. november 20., 10:00–16:00
Fotó: Globetrotter19/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Dr.Kelen Közösségi Családi Terepfutás és Túra David Gilmour: Gitáraukcióval a klímaváltozás ellen „A fény természete” fotópályázat 2019 Feltalálták a szolármotort Zöldebb ovit, zöldebb sulit
Tovább a forrásra: mta.hu
Vissza
Hírfolyam