2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Táncban mondják el, hová tart az emberiség

Duda Éva társulata Utópia címmel készít új darabot, amelyben a jelen valóságával szembesít. A december 7-én és 8-án a Trafóban látható előadás a globális felmelegedés és a migráció, az emberi kapcsolatok és az elidegenedés témáját is érinti.

„Ez a darab a mából táplálkozik, és a jövőbe néz. Ebben a pillanatban óriási változások zajlanak a világban környezeti, társadalmi, politikai, tudományos téren, és ez elképesztő szélsőségeket eredményez, amikről felelősségünk beszélni művészként” – fogalmazott Duda Éva a Fideliónak adott interjúban.

„Az Utópia című darab arra reflektál, hogy miközben óriási tudományos fejlődéseknek vagyunk a szemtanúi, az emberi világunk nem lesz élhetőbb, tehát humán fejlődésről egyáltalán nem beszélhetünk.”

Duda Éva Társulat: UTÓPIA Fotó: EvaDudaDanceCo/youtube.com

A társulat művészeti vezetője kiemelte: „Nagyon fontos számomra, hogy egy színházi előadás gondolatébresztő, akár felkavaró legyen. A mostani munkánál érzelmi hullámvasúton vagyunk, és nem szükséges messzire menni inspirációért, a környezetünk bővelkedik elképesztően szélsőséges jelenségekben. Tehát sokrétű előadás készül, amit főként az az egyszerű kérdés tart össze, hogy „hova tart az emberiség?”.

  • Időpont: Dec. 7–8, 21:00
  • Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza,
    1094 Budapest, Liliom u. 41.
Fotó: Duda Éva Társulat – Eva Duda Dance Company/facebook.com
Neked ajánljuk
Valóban jót tesznek a vegánok a Földnek – írja egy kiszivárgott hivatalos jelentés Mesehősök és műanyag szörnyek – újra Szamárfül fesztivál Világelső lett a magyar nemzeti atlasz angol nyelvű kiadása Több millió fát vágnak ki az új nepáli nemzetközi repülőtér építése miatt De mi lesz, ha mégsem vesszük be a kanyart?
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam