2019. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Adventi geotúra, csillagles és karácsonyi kézműveskedés

Hazánk nemzeti parkjai karácsony közeledtével is színes programokkal várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt. Ellátogathatnak az agostyáni ökofaluba, részt vehetnek egy gerecsei csillagtúrán, karácsonyi ajándékokat készíthetnek, vagy akár felfedezhetik a dörgicsei mészkőparadicsomot, továbbá a Balaton-felvidéki kis település három csodálatos középkori templomát. 

December 14., 18.00–22.00

Vörös óriások az égen

Csillagnéző túra az Agostyáni ökofaluban, a Gerecsei Tájvédelmi Körzet tőszomszédságában. Az ökofaluban tett sétánkon megismerkedhetünk a természetgazdálkodási major életével, két- és négylábú lakóival. Naplemente után, távol a városok fényeitől, a Gerecse sötétjében távcsővel figyelhetjük meg a szabad szemmel nem látható jelenségeket, csillagászszakemberek segítségével pedig számtalan érdekességet tudhatunk meg az éjszakai égboltról. 

Találkozó: 18.00, Agostyán, az ökofalu parkolója.
További részletekért kattintson ide.

december 15., 9.30–12.30

Karácsonyi kézműveskedés Drávaszentesen

A kézműves program a karácsonyi készülődés jegyében telik, saját készítésű ajándékok megalkotásához nyújt hasznos segítséget. A vidám, alkotó délelőttön karácsonyfadíszeket, dekorációkat készíthetnek a gyerekek.

Helyszín: Dráva Kapu Bemutatóközpont, Barcs-Drávaszentes
További részleteket itt olvashat.

 

december 16., 10.00–14.00

3 templomos Adventi geotúra Dörgicsén

A Balaton-felvidék egyik legkülönlegesebb gyöngyszeme, a dörgicsei mészkőparadicsom, valamint 3 híres középkori templom felfedezése 6 kilométeres, vezetett geotúra keretében.

Találkozó: Alsó-Dörgicse, Boldogasszony-templom-rom, parkoló
További részleteket itt talál.

Fotók: space.com, visualhunt.com, kirandulastippek.hu

Neked ajánljuk
Füstköd és naplemente Mexikóban (képgaléria) Gyaloglásra ösztönöz az Európai Mobilitási Hét kreatív pályázata Nyerő párosítás: pataktisztítás és mulatság A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát
Tovább a forrásra: elobolygonk.hu
Vissza
Hírfolyam