2020. június 7., Róbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jó(l)lét a nemnövekedésben? – A Klímabarátok rendezvénye

A 2019-es Klímabarát Esték rendezvénysorozat évadnyitó eseményének előadója Vincent Liegey, a Nemnövekedés Mozgalom szószólója lesz.

A nemnövekedés (angolul: degrowth, franciául: décroissance) egy politikai, gazdasági és társadalmi mozgalom. A nemnövekedés eszméjével azonosuló gondolkodók fellépnek a termelés és a túlfogyasztás, s ennek járulékos negatív hatásai ellen. 

A nemnövekedés híveinek célja, hogy maximalizálja a jóllétet és a jólétet a nemfogyasztás eszközeinek segítségével; azaz feladatmegosztással, mérsékeltebb fogyasztással, szabadidőnek, művészetnek, gondolkodásnak, olvasásnak, zenének, családnak és kisközösségeknek szentelt sokkal több idővel és figyelemmel.

Az esemény házigazdái a Nemnövekedés Mozgalom Budapesten élő szószólójával, Vincent Liegey-vel beszélgetnek arról, mi is ennek a tipikusan alulról jövő, lassan, de szívósan terjedő mozgalomnak a célja. Az esemény során angol–magyar tolmácsolás biztosított.

Vincent Liegey a 2013-as Critical Massen Fotó: KlaudiuszHavas/Wikimedia Commons

A rendezvényen a francia Nemnövekedés Mozgalom ikonikus sikerkönyve, a „Jólét gazdasági növekedés nélkül” című kötet magyar és francia kiadása is megvásárolható.

  • A részvétel ingyenes.
  • Időpont: 2019. január 22, 18:00–19:30
  • Helyszín: Kossuth Klub, 1088 Budapest, Múzeum utca 7.
Neked ajánljuk
Újabb siker a fajmegőrzési programban: sárgaszakállas makiikrek születtek Nyíregyházán (képgaléria) Erősnek ígérkezik az idei hülyeállatfotó-verseny (képgalériával) Belsőséges fények egy dán dizájner műhelyéből Hogyan lehet fenntartható a közbeszerzés? A legmelegebb május volt az idei a mérések kezdete óta
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam