2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Búcsúznak a dinoszauruszok Szegedtől

Már több mint kilencvenezren látták a szegedi Móra Ferenc Múzeum dinoszauruszkiállítását. Az eredeti fosszíliákat, valós méretű csontváz- és állatrekonstrukciókat bemutató tárlat vasárnapig tekinthető meg.

A tárlat a múzeum történetének legnépszerűbb természettudományos kiállítása lett, és a közgyűjtemény legtöbb látogatót vonzó rendezvényei között is dobogós – mondta el az MTI-nak Hegedűs Anita, az intézmény sajtóreferense. 

A szegedi Kultúrpalotában – Európában első ízben – látható kiállítás anyagát Don Lessem archeológus állította össze. A tárlaton bemutatnak eredeti leletek alapján készült csontváz-rekonstrukciókat.

Látható több olyan „robot”, amely mozog, és hangot is tud kiadni, a valós méretű modellek közül a legnagyobb 10 méter magas és 20 méter hosszú.

A kiállítás legértékesebb részét azonban az ásatások során feltárt fosszíliák, dinótojások jelentik. A tárlat anyaga január második felében Finnországba utazik tovább.

Fotó: moramuzeum.hu
  • Nyitvatartás:
    január 7–11. (hétfő–péntek): 10.00–18.00
    január 12. (szombat): 10.00–20.00
    január 13. (vasárnap): 10.00–18.00
  • Helyszín: Móra Ferenc Múzeum, 6720 Szeged, Roosevelt tér 1–3.
  • Jegyárak és további információk: http://moramuzeum.hu/evmilliok-urai/
Neked ajánljuk
Már meg lehet nézni a debreceni állatkert vöröspanda-hímjét (képgalériával) A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Madagaszkár – A kaméleonok földje Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream Guinness-rekordot állított fel India a 2018-19-es tigrisszámlálással (videóval)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam